sunnuntai 2. lokakuuta 2011

"uusi" saumuri + yllätys

Tilasin käytetyn saumurin jo hyvän aikaa sitten, mutta vasta tällä viikolla mies purki sen laatikosta poikkeen. Osittain sormitapaturman ja pöytäongelman takia en ole ruvennut purkamaan. Tällä hetkellä kaikki koneet on meidän makuuhuoneen lattialla, koska emme ole saaneet aikaiseksi ostaa pöytälevyä ja pari jalkaa + petsi, että saan pienen ompelutilan itselleni. 

Toyota SL3403 on kahdeksan (8) vuotta vanha, huollosta saapunut, josta olen netissä lukenut laidasta laittaan käyttökokemuksia. On heitä, joilla on toiminut hyvin ja sitten on niitä, jotka voisivat romuttaa kyseisen mallin kokonaan.

Itse en ole saumureiden kanssa ollut tekemisissä, vasta muutama kuukausi sitten innostunut taas ompelemaan ja haluaisin ommella sitä sun tätä, mutta taidot ei riitä. Ensiksi tässä pitää opetella saumurin langan kireys säätämään, koska en halua ystävääni vaivata samalla asialla joka kerta.

Jos minä noita pipoja saisin joskus ommeltua, kun kangasta on tullut vähän tilailtua. Minkä kokoinen olisi hyvä jumppakassi?

Mikä tämä nuppi mahtaa tarkoittaa?

Tässä muutamia kuvia kyseistä saumurista. On namiskuukkeleita, joista en älyä hölkäsen pöläystä, mutta onneksi ihana ystäväiseni neuvoi, että kokeilla pienillä liikkeillä, ja katsoa mitä tapahtuu, että osaan samaan säätää takaisin.

----------------------------------

Postissa tuli aikoja sitten pieni, ihana yllätys Lilalta. Lämmin kiitos Sinulle! Kuten kuvista jo näkee, niin käsityöpussukka on ollut kovassa käytössä. Huomasin vasta kuvia ottaessa, että olen onnistunut pienen reiän jo päällyskankaaseen saamaan.
Pussin sisältä löytyi ihanan pinkkejä silmukkamerkkejä (ovat jo osa käytössä) ja ihanat korvikset. Pitäisi opetella korviksia pitämään.

---------------------------------

Tänään tuli sitten 2*150 g lankaa värjättyä kool-aid väreillä, jotka vihdoin ja viimein tällä viikolla saapui. Mutta kuten ohjeissa mainittiin, että yhdellä pussilla värjää noin 50 g lankaa.. Ja mie pöljä yritin värjätä 150 g.

Värjääminen oli helppoa ja nopeaa, jopa minulle! Toinen, mikä väriaineen vähyyden lisäksi harmitti: Ensimmäisen vyyhdin värjäsin niin, että minulla oli kaksi kattilaa, joissa omat värit.. Ja tiputin vyyhdin toisen pään toiseen kattilaan ja toisen pään toiseen kattilaan.. Niin eihän sitä väriä ollut niin, että olisin voinut ruveta siirtelemään vyyhtiä, että keskeltäkin saisin värjättyä. Minulla on nyt kolmiväristä lankaa. Toinen vyyhti ei niin harmita, koska se on ihan kivan näköinen.

Vielä en kuvia laita, vasta sitten, kun vyyhdit ovat kuivunut (huomenna?).
Sitten etsimään sukkamallia, että tehdä sukat niistä. En kuitenkaan taida uskaltautua omalle joulusukka 2011 -vaihdon parille tehdä :D.

Tilipäivää odotellessa, että saan ostaa väriä lisää. Joten suosittelen muillekin tuota koolausta :)

8 kommenttia:

 1. hieno saumuri. voitit blogi arvonnassani.

  VastaaPoista
 2. Hienon näköinen saumuri.

  Jumppakassin koko on varmaan jonkin verran riippuvainen käyttäjän koosta ja käyttötarpeesta. Meillä hyväksi on osoittautunut sen verran iso pussukka, että sinne mahtuu uimakamat ja iso pyyhe tai sisäpelikengät ja pieni pyyhe.

  VastaaPoista
 3. Linda: Kiitos!
  Huopatossunen: Kiitos. Tuota esikoista tässä mietin, että koulun jumppatunneille. Kesällä tehdyt pussukat, niin liian pieniä.

  VastaaPoista
 4. :D Sulla pitäis olla semmonen tykkää nappula :)

  VastaaPoista
 5. Nelli: :D Sittenhän tykkääjiä olisi paljon ;)

  VastaaPoista
 6. Heippa, tämä on todella kaukaa haettua, mutta huomasin että sinulla on (ollut) samanlainen saumuri, kuin minulla. Olen kadottanut omani ohjekirjan, pystyisitkö kertomaan mitkä langan kireydet kuuluu olla? Lapset vähän käsitteleivät saumuria....

  VastaaPoista