maanantai 6. helmikuuta 2012

Täytettyjä sämpylöitä, nam!

Äsken sain valmiiksi täytetyt sämpylät, joiden ohjeen sain SLY-pariltani. Kiitos ohjeesta! Ei nimittäin välttämättä muuten olisi tullut kokeiltua. Minun mielestä ovat myös terveellisiä, kun taikinaan tulee vehnäleseitä ja kaurahiutaleita. Herkullisen hyviä! Tein tuplamäärän taikinaa, mitä on ohjeessa ja minä sain 24 täytettyä sämpylää.

Huomenna on esikoisen vuosittainen kuulotutkimus Kys:issä, minkä takia ajattelin evääksi sämpylöitä tehdä, joten ohje ja eväspussit tulivat tarpeeseen. Käteviä nuo eväspussit. Olen luullut niitä erilaiseksi :D. Ohje on ruokala.net -osoitteesta.


Täytetyt sämpylät (8 sämpylää)

Ainekset
  • 25 g hiivaa
  • 2,5 dl kylmää vettä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1tl suolaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnä- tai kauraleseitä
  • noin 5 dl n. 300 g vehnäjauhoja
Täyte
* 8 viipaletta kinkkua
* 16 viipaletta juustoa

Voiteluun:
Seesamin- tai unikonsiemeniä

Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää öljy, suola, hiutaleet, leseet ja suurin osa jauhoista (säästä vähän leipomiseen). 
 
Vaivaa taikina ja kumoa se jauhotetulle alustalle. Jaa 16 palaan ja kauli ne pyöreiksi, noin 12-senttisiksi levyiksi. Levitä kinkku ja juustosiivut kahdeksan levyn päälle. Peitä lopuilla levyillä ja ummista reunat. Pane sämpylät leivinpaperille pellille. Voit peittää ne leivinpaperilla ja kelmulla ja panna jääkaappiin yöksi. 
 
Jos kuitenkin paistat heti, peitä leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä. Jos olet kohottanut sämpylät jääkaapissa, ota ne huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi. Voitele munalla ja ripottele siemenet. 
 
Paista 250 asteessa keskitasolla noin 12 minuuttia.

7 kommenttia:

  1. Kiitos reseptin jakamisesta. Taidan itse kokeilla huomenna samaa ohjetta :)

    VastaaPoista
  2. Oikein herkullisilta näyttävät :) Pakettihan tuli sitten oikein sopivaan aikaan. Minäkin otan ohjeen talteen ja voisin tuota jääkaappi versiota kokeilla ,)
    -Emo-

    VastaaPoista
  3. Näyttävät herkuille, tarvii jossakin vaiheessa kokeilla itsekkin.

    VastaaPoista
  4. Minä tulen tänne aina tuon ihanan 'vauvan' vuoksi ! Söpöliini!

    Mutta nytpä sattui sopivasti lounastaukokin :D

    VastaaPoista
  5. Pia: Ole hyvä! Suosittelen!
    -Emo-: Ja ovat herkullisia. Meidän prinsessatkin tykkäsivät! Ja sukulaisetkin kehuivat o_O. Täytteitä lisätä yms, niin maku vain paranee.

    Nelli L: Kannattaa!

    nami-hiiri: Kiitos! Ja mie tänään ajattelin vaihtaa Hinnin kuvan, kun ei hän enää vauva ole :). Mutta enhän mä nyt sitä viitsi vaihtaa :).

    VastaaPoista
  6. Hyvänkuuloisia sämpylöitä, täytyykin koklata tässä joku päivä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi: Suosittelen :). Mie oon jo toistamiseen tehnyt näitä. Onhan nämä työläämpiä kuin perussämpylöiden teko, mutta palkitsee vaivan.

      Poista