lauantai 4. helmikuuta 2012

Runebergin torttuja 5.2.2012 kunniaksi

 

200 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja tai piparkakkumuruja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
17 tippaa karvasmanteliaromia

Koristeeksi vadelmahilloa/-marmeladia ja tomusokeri-vesi -tahnaa.

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä maidon kanssa, lisää lopuksi karvasmanteliöljy/-aromi.

Laita taikina voideltuihin metallisiin vuokiin tai muffinivuokiin. Paista 175  asteessa uunin alatasolla noin puoli tuntia. Kumoa tortut, mikäli paistoit ne metalivuoassa.
 
Laita keskelle vadelmahilloa ja pyöräytä hillosilmän ympärille tomusokeri-vesi -tahnaa.


Pitihän uusi resepti testata ja Hellapoliisin sivuilta löytyi kiva ohje. Elämäni ensimmäiset runebergin tortut tuli ja ihanan rapeita. Ei edes karvasmanteliaromia lirahtanut liikaa. 

Kyllähään sitä noista huomaa, ettei minulla sitä visuaalista silmää hirveänä ole, mutta olenpahan yrittänyt. Makuhan se on tärkein.




5 kommenttia:

  1. Herkullisia! Meilläkin leivottiin tänään,eri resptillä kylläkin, ja ensimmäiset maisteltiin. Laitoin pakkaseen, ovat nopeita sulattaa kahvin kanssa.

    VastaaPoista
  2. NAMI, näitä kuuluu syödä tänään!

    VastaaPoista
  3. oho, tänäänkös se on, kiitos kun valaisit minua tällä postauksella xD. tehtiin toissaviikolla kotsassa noita tortuja/leivoksia :3 söin toista kertaa ja tein ekaa kertaa, hyviä olivat :3

    VastaaPoista
  4. Makuhan se tärkein on, piimäkakussakin. Ai miksi minä sen mainitsen? No, sitä minä pystyn syömään, munaton ohje kun on.

    VastaaPoista