sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kaksi sukkaa yhtä aikaa.. Hjälp!

Eilen illalla aloitin 11. UWAtyöni: Villasukat. Ajattelin, että kokeillaanpa toistamiseen tehdä kaksi sukkaa yhtä aikaa. Mutta minusta se on hidasta, pirun hidasta. En kyllä ole kerennyt neulomaan kuin kolme kerrosta.

Tässä rupesin meittimään sitä, kun monet kirjoittaa, että se on nopeaa, kun sen vain oppii. Miten te liikuttelette noita sukkia puikoilla? Pitääkö tuo lanka lenkki jättää aina noihin sivuille? Kun miettii, että aloittaa taas uuden kierroksen tekemään ja yrittää liikutella sukkia niin, ettei ne lenksut häviä, niin siinä menee jo pieni tovi.. Ymmärtääköhän kukaan, mitä yritän tarkoittaa.

Eli tässä kuvassa pienesti näkyy nuo lenkit sivulla.

Sitten olen saanut kaksi oikean käden lapasta valmiiksi peukaloita vaille. Kuka tekisi ne minun puolesta? :)
Mielenkiintoisesti venkoilee kääntyä vasemmalle.
Lankana: Novita Tico-Tico
Ohje: Täältä <3

Nämä lapaset ovat helppo ja nopea tehdä, kuten olen jo kerennyt mainitsemaankin. Kun sitä aikaa vain löytyisi ja vielä pitäisi kehitellä yksi UWAtyö, mikä aloittaa. Niin voisi noita keskeneräisiä töitä jatkaa ja saada ne valmiiksikin (ehkä).

Ja vielä on aikaa osallistua arvontaan!

12 kommenttia:

 1. Kyllä sinä sen tekniikan opit, vaikka se alussa vähän oudolta tuntukin :) Puikkojen kummassakin päässä pitää tosiaan olla lenkki koko ajan. Onhan sinulla riittävän pitkä ja joustava kaapeli?

  VastaaPoista
 2. Eli ns. nuo lenkit noissa päissä sukan puolessavälissä? Mie sitä, että jos sen vetäisi siihen puoleen väliin aina, kun sukat on liikutellut taas.. Kun on niin hidasta..
  Joustava on kaapeli ja on pitkäkin. Voisi kyllä hieman pidempi olla.

  VastaaPoista
 3. Hei, yleensä ohjeissa puhutaan 80 cm puikoista, mutta itse olen käyttänyt 100 cm pyöröjä (tai yli) sen verran se tarvitsee, että homma luistaa helpommin :)

  VastaaPoista
 4. Sukkien kanssa en osaa neuvoa. Eipä ol tullu vielä kokeiltua 2 yhtäaikaa. Kasvavassa to do listassa ovat kyllä. :D Ihanat väriyhdistelmät. Itsekkin tehnyt. :D

  VastaaPoista
 5. Alussa työ on hankalaa mutta helpottuu kun on jonkin matkaa neulonut. Kannattaa kokeilla pidempää puikkoa, vähintään 100 cm. Hienoja lapasia sinulla tulossa!

  VastaaPoista
 6. Minä kanssa käyttäisin vähintään 100 cm kaapelia, lyhyemmällä palaa hermo. Ja itellä ainakin oli alkuun hitaampaa, mutta nopeutui sitten tuo hommeli :) Ihaqut lapaset, mut en tee peukaloita sulle ;) Omistakin puuttuu peukut...

  VastaaPoista
 7. pidät sukat ihan lähekkäin ja kun opit et tarvitse lenksuja avuksi..pistät vaan lukollisen silmukka merkin ekaan aloitettuun sukkaan..mä oon käyttäny sekä 80cm ja 100cm kaapelilla olevia..vedät aina kaapelin kun oot yhden sivun neulonu..kyllä se siitä..

  VastaaPoista
 8. Oi, varmasti kiva tapa neuloa kahta sukkaa kerralla! Tyydyn itse kyllä sukkapuikkoihin... Peukalot syntyy kyllä tosi nopsasti sormikaspuikoilla, juurikin tänään kolme peukkua olen tehnyt, muun tekemisen ohessa!

  VastaaPoista
 9. Enpä ole neulonut kahta sukkaa yhtäaikaa. Kauniita lapasía tulossa, ne peukalot ne aina on hankalampia;)

  VastaaPoista
 10. Harmi, kun kukaan ei ilmoittautunut peukkujen tekijäksi ;). Teen kaikki neljä valmiiksi, jonka jälkeen teen vasta peukalot..

  Bambupyöröt ja pituudeltaan ihan sopivat. Enpä mie enää muista, että minkä pituiset nuo Lilan lähettämät puikot on. Sopivat on. Voisi hieman pidemmätkin olla.

  Silmukkamerkit minulla noissa onkin. Pitää vain harjoitella..

  VastaaPoista
 11. Mäkin opettelin vasta pari viikkoa sitten tota kaksi yhtä aikaa tapaa. Mä vaihdoin 80 senttiset pyöröt heti kättelyssä 100 senttisiksi ja homma helpottu huomattavasti - mulla ainakin tuppas ne lenkit katoamaan noilla lyhkäsillä. Ensmäset 5 kerrosta vannoin, että en tee enää ikinä näin, kun on tosi hidasta ja hankalaa. nyt ku ne sukat on valmiit, ni suunnittelen nakkaavani seuraavat sukan tekeleet puikoille ;)

  VastaaPoista
 12. Marja: On tämä onneksi ehkä jonkin verran helpottunut.. Mutta epäilen, että kantapää on seuraava kompastuskivi..
  Mie kävin täällä lankakaupassa kyselemässä pyöröjä, että olisi noita ohkaisempia puikkoja myös.. Niin 80cm oli pisimmät.. Joten jouduin niihin tyytymään, vaikka 100cm:n lähdin hakemaan =/

  VastaaPoista