keskiviikko 17. lokakuuta 2012

SLY: Porkkanakakku

Porkkanakakku


Kakkupohja:

2.5 dl vaniljakastiketta
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
225 g margariinia tai voita
300 g porkkanaraastetta

Kuorrutus:

100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g margariinia tai voita
200 g tomusokeria
hasselpähkinärouhetta

Raasta porkkanat hienoksi. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää joukkoon vaniljakastike, sula margariini sekä porkkanaraaste.
Levitä taikina 24 cm:n vuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
Paista 180 asteessa noin 35-40 minuuttia.

Vatkaa tuorejuusto ja margariini keskenään, ja siivilöi joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele hasselpähkinärouheella.

Ohje on kananmunaton.


----------

Tämän ohjeen sain lokakuun sly-paketissa. Voiko herkullisempaa porkkanakakkua ollakaan. Maku toisaalta samanlainen, minkä ohjeen itse olen aikoinaan saanut, mutta kuitenkin erilainen.
Imelähän tämä kyllä on, mutta kakku meni kokonaan maanantai-iltana.

----------

6 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkua. Pitääkin tehdä porkkanakakkua. Pakkomielle iski.

    VastaaPoista
  2. Itse on pitänyt tehdä jo vähän aikaa porkkanakakkua tai muffinsseja milloinkohan saisi aikaan :) tämä näyttää herkulliselta

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä hyvältä. :) Porkkanapiiras on ehdottomasti parasta, mitä tiedän..! Ja eikös se ole aika terveellistäkin, kun siinä on porkkanaa! :D

    VastaaPoista
  4. Porkkanakakku on niin hyvää, tein sitä tässä joku kerta, mutta unohdin laittaa sekaan porkkanaraasteen :D tuli siis porkkanaton porkkanakakku :)!

    VastaaPoista
  5. Aika mielenkiintoinen juttu tuo vaniljakastike pohjassa. Varmaan aika "mehevä ja kostea" sen ansiosta? Tämä herkku on yksi mun suosikeista kautta aikojen!!!

    VastaaPoista
  6. Aika jännä tuo porkkanakakku, mä kun oon aina luullu, et se "ei oo mua varten", mutta näyttää siltä, että "se onkin mua varten" siks, et siinä ei oo kananmunaa.

    VastaaPoista