perjantai 15. kesäkuuta 2012

Jotain valmista, pientä aloitettu :)

Hei Kaikille!


Täällä ainakin tarkenee, toivottavasti Teidänkään (lukijani) ei tarvitse palella. Aivan ihanan lämmintä on ollut ja toivottavasti tämä vielä jatkuu pitkään. Yöllä saa sataa vettä, jos siltä tuntuu. Pitäähän kukkien, kasvisten, viljojen ja yms saada kasvaa.

 Eilen kävin tyttöjen kanssa uimassa, tosin eipä sitä itse pystynyt uimaan, kun ei noita vilpereitä uskalla vielä yksin jättää. Enpä olisi kyllä uinutkaan, koska en usko, että vesi olisi syvemmällä ollut tarpeeksi lämmintä. 
 
Illalla sitten pesin parvekelasit + olohuoneen ikkunan ulkopinnat. En jaksanut ruveta aukaisemaan. 
Ennen kuin isäntä lähti yöunille, niin pyysin häntä ottamaan pois kukka-amppelin, koska luulin, ettei ulkomuratti lähtenyt enää kasvamaan mullan vaihdon jälkeen. Olin jo rönsyliljaa antamassa miehelle, kun toinen sanoo: "Tämäkö pitää heittää roskiin?" Mie, että miksi sitä pitämään, kerran ei kasva.

Ja, kun minun viherpeukalotaidot eivät kovinkaan kummoisia ole. Olen laiska kastelemaan kukkia. Rönsylilja on ollut ihana, koska se on kyllä kasvanut, vaikka välillä unohtuukin tuo kastelu. Pitäisi vain isompaan ruukkuun vaihtaa. Rönsyliljan haluan pitää hengissä, koska pieni taimi on otettu isännän ukin (edesmennyt) rönsyliljasta. Ja kyseinen kukka kuulema on tosiaan ukin kukka. Hän huolehtinut kyseisistä kukista.

 Tällaiset ihanat murattipoikaset löytyi kuin löytyikin amppelista. Ei siis ihan turhaan ole roikkunut, vaikka niin epäilinkin!
Tänään kävin sitten tyttöjen kanssa kaupungissa. Eka vietiin Milkan hoitopaikkalappu perhepäivähoidon vastaavalle, minkä jälkeen jatkoimme matkaa liikennepuistoon. Suvi-Tuuli hyppäsi matkalla isän kyytiin :D.
Liikennepuistossa oltiin jonkin aikaa. Tuli ulkoiltua/käveltyä 3 tuntia 30 minuuttia!! Ja selvisin hengissä koko reissusta. Milka pyöräili todella reippaasi koko matkan. Isommat tytöt olivat kävellen.

----------------

Mutta itse asiaan, mistä tulin kirjoittamaan :D.

Tänään valmistui 13. kyh-aloitus. Nimittäin elämäni ensimmäinen Wingspan.
13.KYH: Wingspan
Ohje: Ravelry
Lanka: Aade Long
Kulutus: -97g
Aloitettu: 8.6.2012
Valmis: 15.6.2012

Helppoa kuin heinänteko. Toisaalta pitkäveteinen. Tällaisen mallin tarvitsenkin televisiota katsellessa, ettei tarvitse miettiä, mitä pitää tehdä. Harmi vain, kun en osaa kuvia puhelimella ottaa. Puhelimessa on yhtä tehokas kamera kuin tuo toinenkin, mutta osaan saada huonon kuvan otettua.

Tämä huivi menee huomenna 14-vuotis synttärilahjaksi ja mukaan lähtee myös samanlainen muffinssipurnukka, mitä tuli opettajattarille tehtyä. Saavat prinsessat sen huomenna antaa, kun menevät mummon mukana synttäreille.

18. KYH: Pitsipipo
Ohje: Täältä
Lanka: Novita Tennessee
Aloitettu: 14.6.2012

Tällaisen aloitin eilen illalla jossain vaiheessa kesken huivin teon. Vielä pitäisi viisi (5) aloitusta aloittaa. Sen jälkeen voin rauhassa ruveta tekemään aloitettuja töitä loppuun. Pitäisikö isotöisimmät tehdä eka, minkä jälkeen pienemmät vai juuri toisinpäin :D.

Oikein Mukavaa & Aurinkoista viikonloppua Kaikille!
Itse lähden huomenna Perinnekonepäiville vapaaehtoistyöhön. Tarkemmat työtehtävät kuulen huomenna, kiitos Rakkaalle Äidille :).

---------------

Kiitos Weballe haasteesta! Vastailen kysymyksiin mahdollisimman pian.

------------------

7 kommenttia:

 1. Itse tekisin juurikin nuo isot ensin... koska ne jäis muuten tekemäti. ;D Toi sun winspa on upea... ei mulla noin hieno tullu, siks jäi laittamatta kokonaan kuva blogiin. ;P

  VastaaPoista
 2. Hieno huivi! Kyllä lahjan saajan kelpaa! :) Kyh on ilmeisesti joku kesä yön hullutus -tempaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin kesäyön hullutus.. ja kirjaimellisesti hullutus. 23.6. mennessä pitää olla 23 työtä aloitettuna ja ne pitäisi saada valmiiksi 31.7.2012 mennessä :).

   Lahjan saaja on sellaisessa iässä (14v), ettei lahja ollut mieleinen..

   Poista
 3. Kyllä tuo sun Wingspan on paljon paremman näköinen kuin mun.. Mä alottelen varmaan huomenna toista, mutta yksväristä just sellaseks tvn katselu neuleeksi.. Eipä tarvi laskea silmukoita tai katsella ohjeita :)

  Tosiaan sulla on jaksuja vaikka muille jakaa!! Mulla ei tulis mieleenkän nuo Kyh-hommat... Ei herranen aika...

  VastaaPoista
 4. Toi Wingspan näyttää niin herkulta, että mun on ehkä pakko myös kokeilla ton tekemistä. Mutta vasta, kun kaikki keskeneräiset on saatu valmiiksi...

  VastaaPoista
 5. Minä en KYHiä jaksaisi. Luovuttaisin puolessavälissä. Tulisi liikaa stressiä, ja käsityöt ovat minulle stressin poistoa. Vaikka täytyy myöntää, että joskus käsitöistäkin tulee stressiä, kun on deadline, mutta ei inspaa millään.

  VastaaPoista