keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Kyh-sukka, Ompelua ja muuta höpinää

Tässä taitaa tulla pisin päivitys ikinä. En vain jostain kumman syystä jouda koneelle istumaan, että voin ihan ajatuksen kanssa kirjoittaa ja rauhassa. Nyt on sitten vaikeutena se, että mistähän sitä aloittaisi.

Taidan aloittaa KYH-sukasta
Junasukat
Lanka: 7-veljestä
Kulutus: 35 g

Taitaa loput kyh-työt jäädä keskeneräiseksi, koska olen innostunut harjoittelemaan ompelemista ja en minä jouda neulomaan/virkkaamaan. He, jotka voittivat arvonnassa, niin pyydän nöyrimmästi anteeksi, mutta kyllä mie ne vielä postitan :).

Tosiaan olen Hinnille ommellut noita perushousuja. Kerran löysin helpon mallin ja ehkä myös tylsänkin, mutta sitten, kun taidot karttuu (jos karttuu), niin kokeillaan jotain muuta.

Kyllähän ompeleminen on mukavaa ja terapeuttistakin, jos sen vain osaisi.. Minä olen valitettavasti luonteeltani sellainen, että saatan liiankin helposti antaa periksi, mutta sitten taas: "En halua antaa periksi, vaan taistelen homman kanssa niin pitkään, että se valmistuu"

Sain äidiltä lainaan saumurin, jossa oli langan kireydet jotenkin löystyneet, mutta onneksi sain apua Sannalta. Hänellä ei siinä pitkään mennyt, kun huomasi, että neulojen langat olivat vain liian löysät. Hyvä minä!

 3. Housut - Koko 74 cm
Neidistä vain ei pahemmin kuvia meinaa saada, varsinkaan hyvä, koska on sen verran liikkuvaista sorttia nykyään. Nalle Puh -trikoosta.

 Tässä mä esittelen mun hienoja, värikkäitä housujani, joissa voisi kyllä hieman kireämmät resorit vyötäröllä olla, ettei tippuisi päältä :D. Minäkö hoikka..


 Mitähän minä nyt keksin..

 Taidan lähteä laittamaan stereoihin uudet asetukset, kun äiti ei enää katso..

4.-5. Housut Hinnille - Koko 74 cm
Kankaat on tilattu Sampsukka Oy:stä. Ihanaa velouria. Näissä saisi vieläkin tiukempi resori vyötäröllä olla, mitä ohjeessa oli. Tosin sitäkin pienemmän jo tein, mutta olisi saanut vielä lyhyempi olla. Pitänee syöttää neitiä enemmän, niin vyötäröllekin tulisi jotain ;). Eikä vain kasvaisi pituutta.

Sittenhän minä tässä joku päivä tuskailin Suuri Käsityö -lehdessä 7/2011 ollutta Pyykkipoikapussia, johon sain apua RyytimaanMinnalta. Kiitos!

Tänään sen viimeistelin. Olisihan siitä paremmankin saanut, mutta muistakaa: En ole oikeastaan yhtään ommellut. En ymmärrä ompelusanastoa jne. Kaula-aukon ympäri vielä hurruuttelin, koska halusin tehdä samallalailla kuin kestovaippoja ommellessa.

Pyykkipoikapussia eilen klo 21.00 jälkeen ommellessa, kun tuli aika valita tuo silkkinauha tuohon vyötärölle, niin otin kuvia eri vaihtoehdoista ja lähettelin isännälle kuvia ja kysyin, että mikä olisi paras vaihtoehto. Isäntä valitsi yhden, mutta mie sitten, kun soitin, että olisi minulla tällainen leveäkin nauha tätä pyykkipoikapussia varten, jos se olisi kuitenkin parempi.. Isäntä: "niin siis mitä.. Pyykkipoikapussia vartenko minun mielipidettä kaipaat? minä, kun luulin neuvovani Hinnin mekkoa varten"

Sain siis itse valita ;). Tässä kuvaa valmistuneesta pyykkipoikapussista:


Sitten olen saanut kangastilauksen Lasten Metsola Oy:stä:
Mitähän minä näistä saisin aikaiseksi. Keltainen ja ruskea ovat resoria ja viimeiset kolme kangasta ovat trikookankaita.

--------

Lopuksi vielä meidän Hinni auringosta kuvia:

3 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Ja ihania kankaita <3

  VastaaPoista
 2. Tuo pyykkipoikapussi on kyllä ihan yliveto! Tosi hieno <3
  Muutenkin tosi kivoja kuvia:)

  VastaaPoista
 3. Kesytithän sä sen sittenkin! Niin sitä pitää. Ja hienoja kankaita ja kiva tyttö.

  VastaaPoista