keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Kyllä lapset osaavat säikäyttää..

Eilen olin jo hätää kärsimässä ja mietin, kun sain oman hiljaisuuden hetken prinsessojen nukkuessa, että mitähän sitä vielä saattaa sattua..

Illalla sain imuroitua ja ajattelin pestä lattiat, kun tytöt nukkuu. Hinnin mahasta, kun näkee kuinka likaista meillä on ;). Vaikka kyllä mie itseni mielestä aika usein noita lattioita viikon aikana pesenkin.

Imuroinnin jälkeen istahdin hetkeksi sohvalle, kunnes alkaa kuulua Hinnin itkua isompien tyttöjen huoneesta. Itku tuntuu heikkenevän. Kärppänä paikalle ja neiti oksentaa o_O. Ja kukaan ei tietenkään voi minulle tulla sanomaan, että Hinni oksentaa. Näytti siltä, että nti meinaa tukehtua :'(.

Itse itku kurkussa, yritin itseni pitää kasassa. Pyysin tyttöjä hakemaan puhelimen sohvalta, jos joutuu 112 soittamaan, mutta kumpikaan ei tee elettäkään, että lähtisi hakemaan. "Me katsotaan vain televisiota". Siinä vaiheessa olin, että nyt jumalauta hakemaan se puhelin, teidän sisko tukehtuu kohta..

Oksentaa lisää, kakostelee ja itse siinä, että pakko työntää sormet kurkkuun, koska ei taida muuten pihalle tulla, mikä ikinä siellä jossain on. Kun laitoin sormet kurkkuun neiti oksentaa loputkin soseet ulos ja sieltä tulee Emman "zirkoni"-sormus ulos.

Sormus lähti roskiin, kun en ole muualla sitä nähnyt kuin lattialla pyörimässä eivätkä voi edes korurasiaan sitä laittaa.. He ovat muutenkin surkeita keräämään tavaroita lattialta poikkeen, että jospa tämä olisi ollut jonkinlainen opetu heille.

Itse oon muutenkin sellainen, etten tykkää yhtään, että on sotkuista, pieniä esineitä lattialla jne.

Mutta kyllä säikäytti.. Kauhuskenaariot jo pyöri mielessä.. Ja, kun ei silleen tiedä, mitä pitää tehdä, niin on ihan hukassa.

Onneksi Prinsessa oli mahallaan lattialla eikä selällään..

Kylvyssä oli niin reipas ja nautti olostaan.. Mutta jossain vaiheessa itsellä tuntui siltä, että heikottaa, pyörryttää, että oli pakko lopettaa kylpeminen, ettei tapahdu hukkumista sitten. Purkautuiko shokki vai mikä tuli.

eihän tapahtumaketju tietenkään tuohon voinut loppua.

Hinni & Milka nukkuivat. Laitoin Emman & Suvi-Tuulin nukkumaan.. Lähdin itse käymään nopeasti suihkussa, että olisi itselläkin puhdas olo..

Tulin olohuoneeseen ja alkaa kuulumaan Suvi-Tuulin itkua.. Nti oli päättänyt nippusiteen sitoa sääreensä, polven alapuolelle o_O. Järki hoi älä jätä! Just ja just sain pienet sakset mahtumaan, että sain katkaistua sen.. Emma sanoo: "Mulla ei ole niin tiukalla kuin Suvi-Tuulilla". En sitten tiedä, oliko itse siinä vielä yrittänyt pois ottaa, kun se oli vielä tiukemmalla kuin Suvi-Tuulilla. Kohta ei olisi sääressä kiertänyt ollenkaan veri. Sivuleikkureilla sain rikottua sen, että lähti irti.

Mä laitoin heidät nukkumaan ja he kokeileevat leikkiä nippusiteillä o_O. Ihan, kun ei tietäis, mitä tapahtuu, kun ne kiinni laitetaan!

Kyllähän tuo läheltä-piti-tilanne oli hirveä. Ja vielä, kun isäntä yövuorossa, ajamassa kohti Jämsää.. Ei itsellä autoa käytössä..

Mutta onneksi kaikki on hyvin.

9 kommenttia:

 1. Huh, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. :-O Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin. Koskaan ei tiedä mitä näiden pienten ihmisten kanssa pääsee käymään. Kaksi silmää ei riitä mihinkään. Eikä aina kaksi kättäkään. =)

  VastaaPoista
 2. Hui, jopa oli tapahtumia kerrakseen yhden päivän osalle! Onneksi selvisitte säikähdyksellä ja toivoa sopii, että isommat ainakin oppivat jotain :)

  VastaaPoista
 3. Onpa ollu koittelemuksia.
  Sen verran anna vinkkiä, jos joskus vielä tapahtuu tuollainen et tuntuu, et joku meinaa tukehtua. Kippaa lapsi pikaisesti polvesi päälle, siten että pallea kohta sattuu siihen, ja lapsi on miltei pää alaspäin (kasvot maahan päin). Sit napakka isku kämmenellä lapaluiden väliin.
  Siten olen itse selvinnyt säihäkdyksellä pienten lasten kanssa.
  Itselläni on kanssa 4 lasta, kuopus nyt 4v, jota olen pari vuotta sitten joutunut tuollein "käsittelemään". Meinas tukehtua nakinpätkään. Mutta tuolla konstilla sain tulemaan pois.
  Laitan muuten lanhat tulemaan tänään sitä WC-paperitelinettä varten. Kiitos sulle ku teet sen. :)

  VastaaPoista
 4. Onneksi selvisitte säikähdyksellä! Sinulle on muuten postia blogissani :)

  VastaaPoista
 5. Virkkuna: Niinpä. Ja neljän ipanan kahtelu välillä tuntuu, että onkohan ihan hullu ollut, kun on näin monta halunnut ja toisaalta näin pienillä ikäeroilla o_O.

  Piia: Tuo polvi-vinkin tiedänkin, mutta eihän se siinä tullut mieleen o_O. Mutta onneksi tosiaan loppu hyvin, kaikki hyvin. Ps. Mie en sen heti, kun ennätän :)

  Huopatossunen: Kieltämättä yhdelle päivälle vähän liiankin kanssa tapahtumia. Olin kyllä naatti sitten, kun pääsin sohvalle vain lepäilemään, ja nukkumaan uskaltauduin klo 1 jälkeen vasta.. Tuli vähän päälle 5h nukuttua.

  Mari: Niinpä. Kiitos Tunnustuksesta.

  VastaaPoista
 6. Hui! Kyllä siellä on tosiaan riittänyt vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Onneksi selvisit säikähdyksellä!

  VastaaPoista
 7. Huh mitä tapahtumia, onneksi kaikki päättyi hyvin!!

  VastaaPoista
 8. Huh sentään! Ja anteeksi nyt kun sanon, mutta ne vanhemmat tytöt olivat aika itsekkäitä. Toivottavasti he oppivat edes jotain.

  VastaaPoista