maanantai 18. huhtikuuta 2011

Tiskirättejä :)

Viikonloppu on vietetty ja jotain on käsin tehty. Olen innostunut tekemään tiskirättejä. Tällä hetkellä vuorossa on äitienpäivälahjat. Pitäisi vielä yksi tehdä, niin sitten olisi kaikki tehty. Ovat helppoja ja nopeita tehdä. Pitäisi vielä vain jaksaa ne höyryttää.

Eilen sunnuntaina täytin 28-vuotta, jota ei kyllä juhlittu milläänlailla. Olisin toivonut, että ainoana lahjatoiveena ollut, että saisin edes kerran vuodessa nukkua aamulla pidempään.. Niin ei varmasti isäntä voi nousta katsomaan lapsia. En tiedä mistä ihmeestä tämä mieletön väsymys tulee, koska eilen oli tarkoitus myös lähteä Emman & Suvi-Tuulin kanssa uimaan, mutta ei siitä mitään ois tullut.. Lähdimme kuitenkin lenkille ja vielä illemmalla kävin koiruliinin kanssa kunnon lenkillä.

Pitäisi ruveta aloittamaan haastavamman pitsihuivi -vaihdon huiviakin tekemään, mutta katsotaan nyt, milloin aloitan.

Tässä kuvia tiskiräteistä:

"Pieni tyttö puutarhassa"
Novita Bambu
Puikot 3,5 mm
20 g


"Tyttö"

Sublime Bamboo & Pearls (jos en väärin muista)
Puikot 3,5 mm
30 g

Tässä tiskirätissä kävi vielä niin hullunkurisesti, että oli tarkoitus tästä langasta tehdä äidille tiskirätti, jossa lukee: " I <3 Mom", niin työn edetessä hoksaan, että tähän mitään tekstiä ole tulossa.. Ja tämä taitaa olla vain "Pieni tyttö puutarhassa" peilikuvana, ainakin melkein :D.

"I <3 Mom"

Novita Bambu
Puikot 3,5 mm
20 g

Sain eilen valmiiksi sen, mikä pitikin :). Onneksi.

Miten mä saan nämä kuvat suoraan niille paikoille, mihin haluan, koska kun lisään kuvan, niin se on automaattisesti tuolla ylhäällä ja se pitää siirtää alas.. Tylsää..

Pitäisi ruveta imuroimaan ja pesemään lattiat. Ihanaa tätä hiekan määrää..
Kuopus on lähtenyt kunnolla ryömimään, niin voitte uskoa, ettei vaatteet puhtaana kauaa ole, kun kerää kaiken hiekan vaatteisiinsa..


5 kommenttia:

 1. Moi! Mun ainoa joululahjatoive oli saada nukkua yksi yö kunnolla. Noh, ei ole isäntä vielä noussut tyttöä syöttämään yöllä, pojan kanssa se oli ymmärrettävämpää, kas kun poika söi tissimaitoa :-) Teilläon noin suunnilleen samanikäiset lapset kuin meillä, se univelka on vaan niin kertyväistä ja tälleen keväällä sitä itse luulee jaksavansa auringon avulla pitempään, mutta...
  Katselin juuri eteisen lattiaa vessassa käydessä, mietin, että pettääkö muistini, että soramonttummehan pitäisi sijaita postilaatikon tuolla puolen, näytti vaan olean eteisessä. Hiekkapiha ja lattioilla mönkivä vauveli ei ole paras yhdistelmä, ainakaan kun siihen heitetään sekaan vielä touhottava taapero, pari aikuista ja kamppeensa tänne raahannut sukulaisteini... Niin ja hajonnut imurin suulake, millä imurointi on sitä kuuluisaa taidetta!

  VastaaPoista
 2. Olet viitsinyt tehdä hienoja tiskirättejä, minä teen vain helmineuletta tai muuta helppoa :D. Muistan vieläkin elävästi pikkulapsiajan väsymyksen, vaikka kuopukseni täytti juuri 11 ja mies hoiti kiitettävästi osansa yöheräilyistä. Tsemppiä, kyllä se joskus helpottaa...

  VastaaPoista
 3. Kikka: Hyvä, etten ole ainoa, jolla mies ei oikein välttämättä ajattele ;). Itse pitää muistaa, että hän on opiskelemassa logistiikan perustutkintoa, tällä hetkellä viimeinen harjoittelu menossa.. Joka toinen vko on yö ja joka toinen päivävuoro, mutta siitä huolimatta vois joskus aamulla herätä..

  Pitää vain sanoa, että meillä ei lapset pidä yöllä hereillä, vaan kun itse en älyä mennä ajoissa nukkumaan.. En ole siis aamuihmisiä ollenkaan :D. Ja olisi se joskus kiva nukkua pidempään kuin klo 7.

  Meidän vauvat o onneksi syntymästään asti nukkuneet hyvin. Hinnikin nukkuu 10-12 h yöunet.. Tosin nyt, kun on liikkeelle lähtenyt, niin tuntuu, että liikkuu sängyssä öisinkin.

  VastaaPoista
 4. Tekis mieli sanoa, et haist v... kun lapsenne nukkuu noin hyvin! Meillä isompi eli 2v9kk kohta täyttävä ei nuku vieläkään öitä varmuudella läpi. Oikeastaan läpi nukuttu yö on enempi poikkeus kuin sääntö. Pojalla oli vauvana refluksia joka esti nukkumisen ja siitä jäi jonkin asteinen unihäiriö. Unikoululla ollaan päästy tähän, että pari kertaa yössä vain herää, tosin pienellä lääkityksellä se saatais kuriin, mutta lääke on aina lääkettä ja niitä tuo on jo syönyt riittämiin.
  Tuo pienempi eli reilu 6kk sitten taas heräilee vielä yösyömään, tuo on sellai syöppö kaikkiaan! Nyt on parina yönä syönyt vain kerran, et toivotaan asian jatkuvan näin!
  Minen ole kans aamuihminen yhtään. Ennen lapsia saatoin vetää unia yhteentoista saakka ihan surutta :-) Mut ei enää onnistu. Tuo pienempi nukahtaa yöunille joskus 23 ja herää puol 9, onneksi näinkin, sillä oli jokunen aika sitten tapana vääntää pas...kakat kello 7 aamulla! Siihen oli kiva herätä, kun kuulee unen läpi toisen ähisevän vieressä ja kun avaa silmänsä niin toinen nauraa naatalin aurinko ilmeellä kamalan hajun keskellä...

  VastaaPoista
 5. Ei minun ole ollut tarkoituksena kehua..
  Itse voin vain kuvitella, jos yöllä tarvitsee heräillä. Itse pitäisi myös mennä nukkumaan, kun nuorimmainenkin menee, mutta aina sitä jää valvomaan, kun saa vihdoin ja viimein sen pienen oman ajan, kun sitä ei muuten saa..

  VastaaPoista