tiistai 22. tammikuuta 2013

Iltapalaksi kääretorttua

 
Tänään päätin sitten tehdä iltapalaksi kääretortun.

Pohja:

3 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.5 dl kahvikermaa tai maitoa

Täyte:

2 dl kiinteää hilloa tai marjasurvosta
(Tosin minä käytin SLY19-kierroksella saadun mansikkamoussen pussin)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos munavaahtoon. Lisää liemi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista uunin keskiosassa noin viisi (5) minuuttia.

Kumoa torttu sokeroidulle paperille tai kostealle pyyhkeelle. Poista leivinpaperi. Levitä täte heti ja kääri torttu rullalle. Anna kääretortun jäähtä sauma alaspäin ennen leikkaamista.

---------------------

Jouduin sokerin korvaamaan ruokokidesokerilla, koska viimeiset sokerit menivät Hanna-tädin pikkuleipiin. Enkä ole käynyt kaupassa.. Isäntä unohti ostaa Siro hieno sokeripussin. Tuota kun meillä yleensä on kaapissa. En sitten tiedä pitäisikö tuota sokerin määrää lisätä, kun käyttää tuota ruokokidesokeria, koska isäntä sanoi: "olisi saanut olla imelämpää." Ja puhui juuri pohjasta. Yleensä hän valittaa, että on liian imelää. Ei ole hirveästi imelän perään.

Päätin nyt kokeilla samaa tapaa, mikä oli SLY-kierroksen jouluisessa Roal-kisassa. Eli pyyhkeen avulla rullalle. Nyt onnistui huomattavasti paremmin.

Täyte oli hyvää. Kiitos Jauhopaukalon keittiöön lähetyksestä.

Koristelu nyt on vain pieni määrä kermaa sipaistu päälle ja suklaa nonparelleja päälle. Jos en olisi kermaa käyttänyt pohjaan, niin päällekin olisi jäänyt.

Kääretorttu on helppo ja nopea tehdä, vaikka harvoin teenkin. Täytyy myöntää tosiaan, että tuolla täytteellä oli hyvää.. Ei pitänyt itse maistaa, mutta leikkasin päät tasaiseksi ja pienemmästä palasesta söin puolet.

3 kommenttia:

  1. Herkullinen kääris.Tämmöinen iltapala maistuisi minullekkin.

    VastaaPoista
  2. Kellepä ei maistuisi - kyllä sun perheen kelpaa <3

    VastaaPoista
  3. Maria: Kiitos! <3
    Meke: Kiitos! <3

    VastaaPoista