torstai 22. joulukuuta 2011

Opettajien muistamisia yms

Sitä tuntuu, etten saa mitään nykyään aikaiseksi. Vaikka mitä haluaisin tehdä, mutta se aloittamisen vaikeus ja jokin ihmeellinen väsymys vaivannut. Ja parin viikon työt sekoitti kaiken, vaikka lyhyet päivät olikin.

Tässä tärkeimpänä ollut, että mitä minä esikoululaisen kahdelle opettajalle teen ja ekaluokkalaisen opettajalle.

Jokaisen lahjaan lähti mukaan: Lumiukkosoppa, virkattu patalappu ja ekokassi. Lumiukkosoppa on helppo tehdä ja mikä parasta: Se on myös hyvää! marelolle ja lilalle lähetin sellaiset pussukat myös muistamisena. Töissä tulostin kuvat, väritin ja runot mukaan ja koko soppa sitten minigrip-pussiin.

Lumiukkosoppa
"Kun pakkanen ulkona otettaan kiristää,
Silloin lumiukkosoppa tää piristää.
Se lämmittää ja ilostuttaa mieltä!
Saat pakkasukolle näyttää kieltä!

Valmistusohje:
Sekoita pussin sisältö mukilliseen kuumaa vettä / maitoa.
Sekoita kepillä ja lisää joukkoon "lumipallot."

Mukaan meni siis pari "lumipalloa" = vaahtokarkkeja, karkkikeppi ja kaakaojuomapussi. Mukaanhan olisi voinut laittaa vielä vaikka servetin ja monet laittaa myös suklaakonvehdin.

 Nämä virkatut patalaput lähti myös mukaan.

Sitten jonkin verran tulee harrastettua myös kierrätystä näköjään kankaissakin. Tein kolme kauppakassia PamPau-blogin Petran tekemillä ohjeilla. Kahdessa tosin kahvat tein toisellalailla ja sitten alaosaan pussisauman, joka onnistui tai sitten ei onnistui. Ensimmäisessä kassissa kahvat meni vinksalleen ja eilen illalla huomasin, että pohja epäonnistui, kun en sitä pussisauman viimeistä saumaa (eli, kun ommellaan nurjalta) ommellut tarpeeksi kaukaa reunasta, niin kangas pilkotti jostain kohtaa millin pari.. Enkä jaksanut enää siihen aikaa ruveta purkamaan.


 Sinertävä kangas pienillä kukkasilla. Kankaan olen joskus saanut äidiltä. Vuorena äitiyspakkauksen pussilakanaa. Violettipohjainen tähti-kuu -kangas, jonka ostin facebookin käsityötarvikekirppikseltä. Mukana oli muitakin kankaita jonkin verran. Maksoi 7€ postikuluineen. Vuorena tässäkin äitiyspakkauksen pussilakanaa.


Tämän kassin ompelin ensimmäisenä.. Kuten huomaakin. Kangas on piff-arvonnan voitto. Vuori myös ruskeasta puuvillasta.
Sen, mitä tässä olen kerennyt ompelemaan, niin olen ihastunut ompelukoneeseeni. Ei ole tarvinnut taistella, miten edellisen koneen kanssa. Enhän minä vielä säädellä pahemmin osaa yms, mutta taitokset, paksummat kohdat, niin ompelee niin kevyesti yli.
 
Toiseksi saumuri on pölyttymässä pöydällä, koska en minä osaa säätää kireyksiä oikein, vaikka kuinka yritän, joten oon miettinyt, jos myisin sen pois..

Paljon tekisi mieli ommella. Mutta mistä aikaa, voimia ja kuka leikkaisi/piirtäisi kaavat minun puolesta. Kuka haluaisi tämän minun väsymyksen XD. Tämän viikon on taas voimia ollut, kun oon jaksanut paljonkin tehdä.

Olen ommellut myös kaksi tonttulakkia.
Ja sitten joululahjaa:

Ja sitten Hinnille joululahjaa:


Sitten tilaustyönä valmistunut "luumutunika"
"Luumutunika"
Ohje: SK-lehti 3/2009 Raglan-tunika
Koko: M
Lanka: Novita puro: Luumu

Tämän tein Kätevän emännän tekeleet blogin Piialle. Toivottavasti olisi sopiva ja tulee käyttöön.. Noh eihän se oikein ollut, kuten arvasinkin. Tiesin, kun noita helmalisäyksiä olin jo jonkin aikaa tehnyt, että jätin väärät merkkilangat ja ei minulla ollut enää aikaa ruveta purkamaan.. Olen entistä pettyneempi itseeni.. Mä arvasin, että kun rupean toiselle tekemään, niin se epäonnistuu. Jospa minä tästä kerrasta vihdoin ja viimein opin jotakin.

Ja viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä. Tällä viikolla minua piristi Neule-Kirppu aivan ihanalla paketilla. Paketti sisälsi kangasta, suklaata (ihme kumma, sitä en ole vielä syönyt!!), kangasmerkkejä.

Kankaan on varannut esikoinen, joka tilasi paidan itselleen. Vähän pelottaa, että miten taas saan nuo raidat menemään suurinpiirtein edes sinnepäin ;). Kiitos sinulle Neule-Kirppu!
---------------------------------------

Joulusukka-vaihdon sukkakuvat tulee joulun jälkeen. Anteeksi omat kiireeni.

------------------------------------------

Arvonta lähestyy.

----------------------------------------

Oikein lämpimästi tervetuloa uudet lukijat!

--------------------------------------------

5 kommenttia:

 1. Vai on laiskottanut... Ei ihan heti uskoisi :) Paljon ihanaa olet aikaiseksi saanut! Vallan mainio tuo Hinnin haalari :)

  VastaaPoista
 2. Samaa ajattelin kuin Sirpa, miten paljon olisit tehnyt jos ei olisi laiskottanut;) Noin paljon kaikkea ihanaa olet saanut aikaan! Älä ihmeessä myy saumuria, sillä on niin kätevä ommella trikoota. Siinä menee vain oma aikansa, kun oppii sen säätämisen. Kiva kun kankaalle löytyy käyttöä:) Rentouttavaa joulua ja muistahan välillä levätä.

  VastaaPoista
 3. Hirmuisen paljon olet saanut aikaan. Kiva idea antaa opettajille lumiukkosopan tekoaineet :)

  Iloista joulua :)

  VastaaPoista
 4. Sirpa: Itse ihastuin Hinnin haalariin ja erittäin tyytyväinen oon onnistumiseen.

  Neule-Kirppu: Noh, kyllä täällä on siivoiltukin ja yritetty paikkoja järjestellä.. Mut meidän makuuhuone on vain pysynyt siistinä XD. Jos ei minun ompeluhuonetta (vaatehuonetta) oteta lukuun.
  No en mä tiiä, kun löytyyhän tuosta ompelukoneestakin nuo jousto-ompeleet :).

  Huopatossunen: Kiitos!

  Riitta Sinikka: Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Hyvää Joulua!
  Ja älä enää harmittele tunikaa. Nyt kun höyrytin sen uudelleen ja pidin päällä, niin se onkin tosi kiva. Helma tosiaan hieman nousee edelleen jännästi, mut ei häiritse.
  Haluan sinut palkita, joten jos laitat oman väristä ticoticoa tulemaan, niin pääsen aloittamaan sukkia tekee. :)

  VastaaPoista