torstai 8. joulukuuta 2011

Muutama käsityö & Rakas lemmikki lähti sinne jonnekin..

Olen viettänyt blogihiljaisuutta, kun tuntuu, etten saa mitään aikaiseksi, niin mitä sitä yhtä työtä vain esittelemään.

Vietimme meidän ihanan, mutta tempperamenttisen Milkan kolmevuotis synttäreitä marraskuun 19.päivä. Tuli leivottua kakku, pullaa, torttuja, pipareita yms.
Neiti sai vaikka mitä lahjoja. Sai esim. PaaPii Design:in tsi-paketteina: Vaaleanpunaisen pöllön ja bambin. Pöllöt olen ommellut, mutta bambi odottaa vielä ompelijaa.

Minkä takia minulla ei oikein mikään käsityö edisty, kun ihailen omaa joululahjaani, jonka hankin pari viikkoa sitten. Piti alunperin ostaa Pfaff Select 4.0, mutta hankinkin Pfaff Ambition 1.0.
Kerran tämä maksoi saman verran kuin tuo select 4.0, niin sama kai se sitten oli ottaa. Mutta on hieno kone. Olisi vain aikaa opetella enemmän ompelemaan, niin saisi koneeseen paremmin tuntumaa. Entinen kone lähti vaihdossa. Sain myös Ompelun ABC -kirjan, joka on ollut minulle tarpeellinen. Enhän mä noita ompelun käsitteitä oikein osaa.

Mitä tässä on tullut ommeltua, niin jopa itselleni jotain:


Farkkuhame.
Kierrätystä: Entinen farkkuhame, miehen farkut ja omat farkut kulutettu hameeseen. Resori ostettu joskus. Tässä on vain sellainen juttu, että minä en pidä hameita..

Kolme joulusydäntäkin olen ommellut:Nämäkin ovat osittain kierrätettyä, nimittäin sydänten kankaat löysin kierrätyskirpusta. Löysin keittiöön joulun punaiset vertot ja sitten muutaman tähtitabletin, joista tein nuo sydämet. Vielä en ole päättänyt, että annanko lahjaksi vai laitanko johonkin roikkumaan.

Onneksi meillä mies on jouluihminen, niin hän eilen koristeli lasten kanssa kuusen parvekkeelle, tosin näytti siltä, että mies siinä eniten päätti, mihin koristeet laitetaan. Ja hienoja jouluaiheisia tarroja ikkunoihin.

Yritin toissa päivänä ommella pussukan, mutta en osaa tuota vetoketjua ommella, niin menihän se pilalle. Suvi-Tuuli onneksi: "Eihän siinä ole mitään vikaa. Minusta se on ihana." Taidan antaa hänelle joululahjana.
Onneksi sain apua jo tuohon vetoketjun ompeluun, niin seuraavat toivottavasti onnistuu ;).
Jotain neulonutkin: Itselle pipon, jonka esikoinen haluaisi itselleen. Lankana: Novita puro. Ja kulutus olikohan n. 103 g.

------------------------

Tänään torstaina 8.12.2011 meidän rakas Nelly-koiramme (s. 1.3.2007 - k. 8.12.2011) 
lähti koirien taivaaseen. Raskas päätös, mutta varmasti oikea.
Nellylle todettiin viime keväänä löystynyt vasen lonkka, jossa hermokipupiste. Virtsaamisvaivat. 
Kasvain epäilynkin sai, mutta lääkäri ei röntgenkuvista, ultralla eikä magneetikuvista löytänyt. Ja silloin jo näykki eläinlääkäriä.

Nelly rupesi enemmän näyttämään hampaita ja murisemaan meidän nuorimmaiselle. Ja virtsaamisvaivat uusiutui taas. Vaikka kuinka lenkillä käy, niin samantien sisälle pissasi.

Tänään sitten päätimme sen päästää viimeiselle matkalleen. Eläinlääkäriä yritti purra. Ei ole niin vihaisesti koskaan näyttänyt hampaitaan.

Toinen oli niin ihanan lempeä pallokoira. Mikään muu lelu ei Nellyä kiinnostanut, mutta pallon, kun näki, niin yleensä ihminen väsyi ennemmin kuin Nelly itse.

Täällä on hiljaista ja on outoa, kun ei ole enää keskellä tietä. Ja kuka nyt pitää huolen minun ulkoilusta?

Lepää rauhassa, Nelly <3

6 kommenttia:

 1. Voih :( Voimia teille suureen suruun! En mä oikein mitään osaa sanoa, mutta ajatuksissani olet <3
  Kauniita juttuja olet ommellut, nuo sydämet on aivan ihania <3 Ja tuo pussukka myös :)
  Mukavaa viikonloppua sinulle, niin mukavaa kun se surullisena on mahdollista <3

  VastaaPoista
 2. Otan osaa. Lemmikin menettäminen on raskasta, mutta varmasti teitte viisaan päätöksen. Nellyllä oli taatusti kovia kipuja kun sen käytös noin muuttui.

  VastaaPoista
 3. Voimia :(
  Ihania juttuja olet tehnyt :) ja onnea 3 vuotiaalle..

  VastaaPoista
 4. Otan osaa suruunne ja voimia! Olet ostanut hyvän ompalukoneen! Mullakin on Pfaff, mutta select. On hyvin toiminut jo monta vuotta. Ei muuta kuin ompelemaan:)

  VastaaPoista
 5. Lila:kiitos.
  Huopatossunen: Kyllä minä oon ainakin sitä mieltä ollut, että kipuja on. Eniten harmittaa, kun ei eläinlääkäritkään saanut selvitettyä sitä, että missä se kipupiste on. Ja, kun ei neiti aina näyttänyt. Oli kuin lauhkea lammas jne..

  Nelly: Kiitos! <3

  Neule-Kirppu: Kiitos! <3 Tuo kone on sulattanut minun sydämeni. En silleen hirveästi ole itseeni tuhlannut, mutta ajattelin kerralla kunnon koneen tosiaan ostaa ja ei voi kuin kehua. Nyt kun vain olisi aikaa ommella ja opetella noita ompelun erilaisia termejä ja käsitteitä. Joulun jälkeen viimeistään.

  VastaaPoista
 6. Kauniita käsitöitä taas kerran!

  Ja voimia surun läpikäymiseen <3

  VastaaPoista