sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Hyvää Isänpäivää!

Mie mietin ja mietin, että mitähän sitä isänpäivälahjaksi tekisi. Aika alkoi käymään vähiin ja facebook:in ompeluelämää-ryhmässä monet kertoivat ompelevansa bokserit. Siitä se sitten lähti. Mietin, että osaisinkohan minä itsekin tehdä sellaiset.

Ohje on erittäin helppo siihen asti, kun ruvetaan ompelemaan kuminauhaa ja viimeistelemään lahkeet. Eihän siinä mitään, jos kaksoisneula pelittäisi niin kuin pitäisi. Alalanka on suorana.. Puhdistin koneen, langoitin uudestaan säädin ylälankaa, kun ei tuossa minun koneessa alalangan säätömahdollisuutta ole. Ompeluelämässä joku kertoi, että hänen pitää puolakoteloa löysentää. Kokeilin ja kas!! Kaksoisneulalla ompeleminen alkaa näyttämään siltä, miltä pitääkin, mutta neula katkesi paksun sauman kohdalla :'(. Ja edellinen neula taipui hieman.

Miehelle tein keltaiset bokserit ja isälle siniset. Isän bokserin lahkeet ja vyötärön ompelin joustosiksakilla.


Bokserit
Ohje: Suuri Käsityö -lehti 2/07
Koko: M

Tosin en minä tiedä, että ovatko housut sopivat. Isäntä, kun käyttää vain mustia boksereita, joten oliko rohkea valinta tehdä keltaisesta kankaasta, jossa on vielä kärpässieniä. Näistä kankaista piti ommella tytöille paidat, mutta uusi käyttötarkoitus tuli kankaille.

Ukki vain avatessaan, että mitähän täällä on.. Onneksi ei ollut esiliinaa <3.

Olen itseeni tyytyväinen ja varsinkin ylpeä itsestäni, kun en antanut periksi, vaikka viimeistelyt tökkikin. Hirveästihän on harjoittelua. Saumurilla surrautteli osat nopeasti yhteen, mutta hitsin vyötärösauma ja lahkeensuut.

2 kommenttia:

  1. hihhii ihania!!! :) Täällä myös bokselit isäinpäivälahjana omalle miehelle :) on se vaan hyvä yhteisö tuo facebookin ompeluelämää!

    VastaaPoista
  2. Pikku piltti: :) Kiitos! Siis loistava paikka on tuo ompeluelämää. En ompelis mitään ilman tuota ryhmää :). Varsinkin, kun opettelen näitä ompelusjuttuja. Paljon saapi neuvoja ja varsinkin minä opin paljon, paljon uutta!

    VastaaPoista