tiistai 5. helmikuuta 2013

Runebergin muffinssit

Oikein mukavaa Runebergin päivää kaikille!


-----------

Eilen illalla tein Runebergin muffinsseja, minkä ohjeen löysin täältä.
Minun muffinssit eivät vain kohonneet. Taisin laittaa liian vähän kohotusaineita tai missä lie sitten vika. Hyviä ovat, tosin taisi karvasmanteliaromia hieman liikaa lirahtaa sekaan. Koristelukaan ei ole perinteinen. Yksinkertaisesti en vain jaksanut ruveta tomusokerista ja vedestä tekemään sopivaa tahnaa, vaan käytin vaaleanpunaista, mitä löytyi kaapista.
Tämä 24/7 oleva väsymys on 'ihanaa'!!

----------------

Runebergin muffinssit (12 kpl)
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl kardemummaa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 dl öljyä
  • 2,5 dl soija- tai kauramaitoa
  • 0,5 tl manteliaromia
Koristeluun
  • jäisiä pakastevadelmia tai vadelmahilloa
  • 2 tl vettä
  • n. 1,5 dl tomusokeria
  1. Vuoraa muffinssipelti muffinssivuoilla ja laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä uunissa leviämättömiä folio-, italian- tai amerikanvuokia.
  2. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, mantelijauhot, sokeri, kardemumma, vanilja, suola, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita hyvin.
  3. Lisää joukkoon öljy, soijamaito ja manteliaromi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa n. 20 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä kunnolla ennen niiden täyttämistä ja kuorruttamista.
  5. Koverra muffinsseihin pieni kolo veitsellä*. Laita koloon vadelmia tai vadelmahilloa.
  6. Tee vedestä ja tomusokerista notkea tahna ja pursota sillä vadelmien ympärille kaunis rengas.

6 kommenttia:

  1. Nyt on varmaan jotain huonoa tuuria liikkeellä runebergin torttujen kanssa. Minäkin aamulla leivoin niitä ja eka satsi jäi tosi pahasti kiinni silikonivuokaan, vaikka mielestäni se oli tosi rasvainen ennen kuin taikinan sinne laitoin. Lapset söi ne murskautuneet ja onneksi kaksi seuraavaa muotillista tuli kunnollisia.

    Hyvältä näyttävät silti sinun muffarit, ei niiden ruuneberien tarvitse varmaan niin pulleita ollakaan :) Mukavaa päivänjatkoa!

    VastaaPoista
  2. Onpa herkkuja. Itse en taida noita edes ehtiä leipomaan kun olen 19 jälkeen illalla kotona iltavuoron jälkeen

    VastaaPoista
  3. Mikäs se niin väsyttää? =)

    VastaaPoista
  4. Minä myös tein ruunebereista muffiniversioita -eivätkä myöskään kohonneet kovin hyvin. Ohje oli vähän erilaisempi kuin tuo sinun. Noh, ei se mitään mpääasia että maku oli hyvää :)

    VastaaPoista
  5. http://piparkakkutalossa.blogspot.fi/2013/02/haaste.html
    Heitin pienellä haasteella.

    VastaaPoista
  6. Kiitos Otavanmuori haasteesta. Yritän keritä vastailemaan mahdollisimman pian.

    Sen, kun tietäisi, mikä näin väsyttää, niin olisin iloinen <3. Naisten vaivatko vai niskasärky :).

    VastaaPoista