perjantai 24. elokuuta 2012

Raparperi-riisipuuroo

Raparperi-riisipuuro


1 L vettä
1.5 dl puuroriisiä
300 g raparperia paloina
1.5 dl sokeria
ripaus kanelia
(ripaus inkivääriä)
1 dl vettä
0.5 dl perunajauhoja

Kiehauta vesi ja lisää riisit. Anna kiehua noin 10 minuuttia ja lisää joukkoon raparperit, sokeri, kaneli sekä halutessasi ikivääriä. Anna kiehua hiljalleen noin puolisen tuntia.
Kun riisit alkavat olla kypsiä ja raparperitkin ovat pehmmenneet, tee vedestä ja perunajauhoista suurus lasissa ja valuta joukkoon ohuena nauhana.
Anna pulpahtaa muutaman kerran. Siirrä jäähtymään erilliseen astiaan tai annosmaljoihin.
Tarjoile raparperi-riisipuuro maidon kanssa.


---------------

Tämän ohjeen jakoi sly20-kierroksen pari minulle. Äsken herkuteltiin. On hyvää! En vain malttanut odottaa jäähtymistä, vaan melkeimpä heti neitosten kanssa maisteltiin. Nuorimmainen otti jopa lisää!

Herkullista!

7 kommenttia:

  1. Tuon on pakko olla hyvää. Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  2. Voi, raperperi on kyllä hyvää. Täytyy joskus itsekin kokeilla sitä tolleen puuron kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Voi että, tämä on se lapsuuden ihana nostalgiaherkku, ihanaa että sitä vielä tehdään! Täytyy ottaa ohje talteen itselle. :)

    VastaaPoista
  4. Eipäs ole koskaan tullut mieleenkään tehdä raparperi-riisipuuroa! Mutta niin hyvännäköistä näyttäisi olevan, että pitääpä kokeilla. Varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
  5. Tämä on hyvää. Makeita muistoja nousee lapsuudesta !

    VastaaPoista
  6. Varmasti on hyvää! Ja inkivääri parantaa oloa, jos on flunssantapaista, ja antaa hyvät unet.

    VastaaPoista