keskiviikko 22. elokuuta 2012

Mehua ja kurkkuja

Viime vuoden puna- ja mustaviini marjat sekä tämän vuoden punaviinimarjat mehustin. Tuli melkein 10 L mehua. Olisi tullut varmaan enemmänkin, mutta kello oli jo 1.00 yöllä, kun lopetin mehustamisen ja silmät meinasi väkisin mennä kiinni, joten katsoin parhaakseni lähteä nukukumaan.


Viime viikolla myös 'säilöin' avomaan kurkkuja. Tämä oli ihan testi, koska minä itse en syö kurkkuja. Tehdessä rupesin sitten miettimään, että kukas näitä sitten syö, jos minä en niitä syö. Isännästä, kun en ollut varma, että tykkääkö.

Valkosipulisia etikkakurkkuja
Ohje: täältä.

Nämä ovatkin yllättävän hyviä. Ei liian makeita, vaan juuri sopivia. Viime viikon keskiviikkona tein ja sunnuntaina purkitin, mutta nyt alkaa vasta maku maistuvan. Eli menee noin viikko maustumiseen.

-------

Tuntuu kuin mitään ei saisi aikaiseksi, koska ei ole mitään, mitä täällä esittelisin. Pampuloita olen tehnyt iltaisin ohjelmia katsellessa, koska ne ovat sopivan pieniä ja yksinkertaisia töitä. Kuvia ei nyt ole näyttää, mutta ehkä seuraavan kerran, kun kirjoittelen jotain.

Viime viikolla tyhjensin meidän varaston meidän makuuhuoneeseen. Oli siinäkin homma. Tosin, on se vielä hieman kesken. Varastosta tuli ihan mielettömästi tavaraa meidän makuuhuoneeseen, mutta kun sain tavarat lajiteltua, niin sinne on mennyt vasta kuusi (6) laatikkoa. Mutta kahdeksan (8) laatikkoa leluja siirtyi isojen tyttöjen vaatekaappiin. Sillä ehdolla, että leikin jälkeen siivoavat ne. Tähän astihan on ollut se ongelma, etteivät ole halunneet siivota ja lelut siirtyivät siis varastoon.

Sain kankaatkin lajiteltua laatikoihin.. Viimeistä silausta vaille valmis. Pitää vain loppuun siivota makuuhuone. Flunssan pirulainen vain iski kuin salama kirkkaalta taivaalta, mikä on hidastanut toimintaa. Kuumeinen olo ilman kuumetta.. Väsynyt ja voimaton olo, mutta pakko yrittää jotain tehdä. Onneksi yöt olen saanut nukuttua ihmeen hyvin.

------

Ja voisin sanoa, että minä 'syytän' sly-rinkiä (salainen leivontaystävä) siitä, että minun kiinnostus kakkuja kohtaan on kasvanut ihan mielettömiin ulottuvuuksiin! 
Päässä vain pyörii, että mitä perusjuttuja kakun koristeluja varten kannattaisi ruveta hankkimaan?
 Olen ruvennut katsomaan ohjelmia Cake boss, ultimate cake-off, the next baker (tai mikä nyt olikaan). Ja varsinkin tuossa cake boss -ohjelmassa ne kakut ovat mahtavan näköisiä! Mitä ihmettä ne laittavat niiden kakkujen päälle.
Pahemmin, kun itsellä ei välineitä ole (ei juurikaan yhtään), niin aika paha ruveta koristelemaan.
Enemmän ja enemmän vain kakkujen teko + koristelu himottaa, mutta kun ei omat taidot riitä.

-----

10 kommenttia:

 1. Juo nyt omaa mehua kuumana flunssaiseen oloosi, niin vointisi paranee. Kurkkuja on kiva säilöä senkin vuoksi että noi purkit on nii-in kauniita :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä sä olet ollut ahkera! Ihania herkkuja oletkin säilönyt talven varalle... Parantelehan flunsssas pois :)

  VastaaPoista
 3. Meillä tuntuu olevan samat hommat meneillään:) Täälläkin mehustetaan marjoja. Nuo ovatkin parhaita flunssalääkkeitä. Herkullinen kakku tuolla alempana.

  VastaaPoista
 4. oi voi, kipeenä ei oo kiva olla :(
  makoisia herkuja oot talven varalle säilöön pistäny.. kurkut ovat aivan ihania !!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa saada omaa satoa talletettua :) mun tomaattini jäi seuraavalle asukkaalle ja niitä oli vielä paljon :(

  VastaaPoista
 6. Hurjan ahkera olet ollut! Mehustusta, säilöntää ja siivoamista, siinä onkin melkoinen määrä töitä.

  MInäkin olen joskus noita ohjemia katsonut, kyllähän ne kakut on aivan mielettämän näköisiä. Itseä aina ihmetyttää että maistuuko ne miltään :) Youtube ja netti muutenkin on pullollaan koristelu opetusvideoita, niitä vaan katsomaan ja sitten kokeilemaan. Mahdollisuuksia mitä tehdä on niin paljon että ymmärrän hyvin valinnan vaikeuden.

  VastaaPoista
 7. Minustakin ahkeruutta Sinulla piisaa ;) ja aikaiseksi olet saanut paljon! Oma aika on uponnut arvonnan syövereihin - huomasin tänään, että olit pistänyt viestiä sukista *kiva*, jatkan avainketjua edelleen minäkin :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille. Ehkä jo ns. voiton puolella olen, mutta en kuitenkaan XD. Väsyttää, voimat poissa ja nenä vuotaa.. Ja jotenkin silloin, kun itse oon 'kipeä', niin silloin ruvetaan yläpuolelta vaatimaan sitä sun tätä.. Ja voimat ei millään riittäisi.

  JaNiKa: kurkut nyt ei oo omaa satoa, vaan kaupasta haettua, kun ei oikein krs-taloasunnossa kurkkuja kasvateta (tai mie ainakaan, kun en oo mitenkään ahkera näiden suhteen).

  Meke: :Hih, no ahkera ja ahkera, miten sen nyt ottaa. Sukissa on kohta jo varret valmiit, mutta värityksestä en oo enää niinkään varma..

  VastaaPoista
 9. Oi miten olet ollut ahkera!

  Tällä olisi myös tarkoitus panna mehumaija tulille viikonloppuna ja kurkkupurkitkin kaipaisi täydennystä. Saa nähdä, vieläkö saan hyviä avomaankurkkuja...

  Siis sly, miten multa on mennyt tällainen(kin) ihan ohi!!! :D Täytyykin yrittää päästä mukaan jollekin kierrokselle. :)

  VastaaPoista
 10. Sinä se jaksat ahertaa! Minun leipomiseni ovat jääneet vähän vähille, ja neulomisetkin, kun kanavatyöt ovat taas vieneet mennessään. Mutta nyt mä olenkin muutaman kanavatyön velkaa eräille ihmisille, niin että pitää pistää neula suihkimaan ja antaa mennä.
  Ja mitä kakkuihin tulee, piimäkakku on superhelppo ja vieläpä munaton. Sulle toi tieto ei ehkä oo tärkee, mut mulle se on, mä kun en saa kananmunaa syödä yhtään. Joskus mä teen "huijauskakun" piimäkakun sijaan, eli jätän mausteet pois ja pistän sinne kakkuun mitä milloinkin, kuten vaikka hilloa tai kaakaojauhetta tai joskus jopa molempia. Hyviä niistä on tullut.

  VastaaPoista