perjantai 12. elokuuta 2011

Tänään perjantaina alkoi painonpudotusurakka - 12.8.2011

Tänään perjantaina 12.8.2011 aloitan muuttamaan elämäntapojani. Pitäisi painoa saada pudotettua edes sellaiset 7,9 kg, jolloin painaisin vain 65 kg. Tuolloin bmi olisi 24.46.

Tällä viikolla ostimme miehen kanssa vaa'an, koska haluaa kuitenkin tietää kuinka paljon painaa, mutta ei tuijoteta ainoastaan vaakaa. Miehellekin totesin, että uusia vaatteita en osta ennen kuin saan painoa pudotettua edes sen verran, että maha tippuisi vähän.

Kahden ensimmäisen lapsen jälkeen ylimääräiset kilot tippuivat hetkessä. Ilman, että edes teinkään mitään, mutta kolmannen raskauden jälkeen ne ovat sitten jääneet. Olen saanut jonkin verran tiputettua, niin kohta ne ovat olleet jo takaisin.

Serkku lähetti kuvia, kun kävivät meillä kesällä, niin oli järkytys nähdä itsensä kuvissa. Siitä kai se sitten lähti, että pakko on jotain tehdä. Ja tietenkin se, että en halua yhtään isompia vaatteita ostaa, vaan haluan mahtua entisiin farkkuihin.

Millekään erityiselle dieetille en rupea, koska ei ole aikaa ruveta perehtymään perinpohjin. Haluan, että elämäntapojen muutoksella saan painoa putoamaan. Liikunnan lisäyksellä ja ruoka-annosten pienennyksellä. Kasviksia yritän lisätä ruokavalioon jne.

Punnitsen itseni viikottain tai parin viikon välein. Tavoite olisi painaa joskus (kesällä 2012?) sen, minkä painoin ennen esikoisen odotusta 55 kg. Onko enää edes mahdollista olla noin pieni.

1. tavoite: 65 kg (-7.9 kg)
2. tavoite: 60 kg (-12.9 kg)
3. Tavoite: 58 kg (-14.9 kg)
4. Tavoite: 55 kg (-17.9 kg)

Aloitus: 

Perjantai 12.8.2011
Pituus: 163 cm
Paino: 72.9 kg :'(
Bmi: 27.44 (lievä lihavuus)

Tästä se sitten alkaa. Julkisesti julkaistu. En rupea itselleni laittamaan mitään aikoja laittamaan, että mihin mennessä haluan painaa minkäkin verran, vaan menen pienin askelin eteenpäin. Olisihan se kivaa, jos saisin tuon ensimmäisen tavoitteen saavutettua (-7.9 kg) jouluun mennessä.

Toivottavasti oma itsekuri kestää, enkä anna heti periksi, kun kaikki kaatuu päälle. Olen aina ollut lohtusyöjä.. Tänne tulen kirjoittelemaan ja purkamaan mieltä. Kanssatovereitakin kaipaan.

12 kommenttia:

 1. Paljon tsemppiä!!! Ainakin sulla on realistiset ajatukset ja suunnitelmat. Kyllä se siitä lähtee. :)

  VastaaPoista
 2. Maria: Kiitos. Tsemppiä kyllä tarvitaan ja kunnolla. Realistisena yritän ajatukset pitää. Esimerkiksi kaloreita en rupea laskemaan, koska en jaksa :). Ja sitten en ole kieltäytymässä herkuistakaan, jos esim kylässä käydään. Kyllä mä yhden pullan voin ottaa ;)

  Mutta katsotaan, miten tämän muijan käy :D

  VastaaPoista
 3. Mukana tsemppaamassa ja yrittämässä myös pudottaa läskiä itsestäni. Minulla luvut ovat sen verran toiset, etten ilkeä niitä julkaista, mutta lupaudun kanssatoveriksi!

  VastaaPoista
 4. Kyllä se siitä, kun tavoite on jo laitettu eteen... Täältä isot energia lataukset ja tsempit että saavutukset on tavoitettu!

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä! Sinulla on realistiset suunnitelmat. Minulla on samantapaisia suunnitelmia ja myöskään en halua mitään ihmedieettä, koska en luota niihin. Yksinkertaisesti vaan pitäisi katsoa mitä suuhunsa laittaa ja itsekuria tietty;)

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä. Laihduta hitaasti, niin kilot pysyvät poissa (korkeintaan puoli kiloa viikossa) Kokemusta on. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 7. onnea yritykseen.. onnistut varmasti!!
  realistinen kun olet ja hitaasti laihdutat, kilot myös pysyvät poissa :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille tsempityksestä!

  Katjuksa: Kiva, kun olet lupautunut kanssatoveriksi! <3

  Neulekirppu: Sepä se, itsekuri.. Huh, kunpa se pysyisi :D.

  Enkulin käsityöt: Kiitos. Tuo olisi tavoite, että vähintään se 500g/vko. Mutta näin alussa kyllä haluan vähän enemmän XD

  jansku: Kiitos!

  VastaaPoista
 9. Tavoitteesi ja tapasi pudottaa painoa kuulostavat tosi realistisilta, uskon että onnistut :) Tsemppiä.

  VastaaPoista
 10. Tsemppiä! Mie aloitin hellävaraisen pudotuksen (imetyksen ehdoilla) maaliskuussa ja nyt vaaka näyttää 9kg vähemmän. Samanverran ois kyllä vielä matkaa.. Ruokapäiväkirja ja säännöllinen laihdutusliikunta rasvanpolttosykkeellä on mulla olleet ne taikasanat :)

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä! Meillä ei oo vaakaa, eikä tuu ;) Silti tiiän että n. 5 kiloa pitäis saada pois. Sen näkee vaatteista ja peilistä :D

  VastaaPoista
 12. Huopatossunen: Kiitos!

  Nipi: Kiitos. Tuota oon miettinyt kanssa, että jos rupeais ylös pistämään, mitä syön, mutta itsellä ei aika riitä siihen.. Vaikka eihän siinä kauaa menisi. Mutta näköjään, mie jotenkin noita kaloreita näyn laskevan o_O.

  Hannele: Kiitos! Niin näkee :). En halua tästä niin stressiä ottaa, mutta pelkään, ettei mun into kestä tai se itsekuri..

  Tällä hetkellä on mennyt hyvin. Proteiinipitoiselle ruokavaliolle olen muuttunut, enemmän kasviksia myös ja kas: En ole nälkää tuntenut. Olo pirteämpi.

  VastaaPoista