- Kirje + ohjeita
- Marsipaani -ohjeita
- Koristelumarsipaaneja (entiset kerkesivätkin jo kuivahtaa)
- Fazerin sininen suklaalevy (maltankohan tehdä suklaa-banaaneja vai herkuttelenko itse, kun pystyn vihdoin ja viimein syömään jotain.)
- Himalajan ruususuola (ennen kuullutkaan. Voiko sitä käyttää ihan normaalin suolan tapaan?)
- Spelttijauhoja
- Vaahtokarkkeja
- Pitkiä tulitikkuja kauniisti koristellussa rasiassa
- Grillitikkuja (YES! Nämä unohtunut jo muutamaan kertaan ostaa.. Käytän osan ainakin askartelussa)
Oli mukava kipaista tänään käymään postissa ja hakemassa yllä näkyvä paketti.
Ohjeita oli mm.
- Tikkupullat (tuttu juttu jo lapsuudesta, varsinkin srk:n järjestämiltä Partaharjun suurleireiltä)
- Nuotioleivät spelttijauhoista (näitä taidetaan testata jossain vaiheessa)
- Kaltiaiset (Lappalainen herkku)
- Kaurakakut (taikina muokkautuu hieman, mutta muuten kuin Kaltiaiset)
- Lettutaikina
- Suklaabanaanit hiilloksella (Veikeä ohje, mitä on tehty myös leireillä ja pääseevät tyttäret myös maistamaan)
- Paahtokarkit (vaahtokarkit nuotiolla ;) ) (ei meidän perheen juttu.. Ihme kumma o_O.) Vaahtokarkit syödään sellaisenaan, ovat parempia.
- Beduiinien nuotioleipä eli Ferrash (muurinpohjapannu kesäisin käytössä 'mökillä', joten siellä sitten testataan.)
- Kasvisnyytit (Slurps :P)
- Nuotion lämpötilan testaaminen
Lämmin kiitos sinulle SLY-parini. Kiitos uusista ohjeista!
Kuvaa tulitikkuaskista.
Vielä viimeiseksi teille kaikille:
Nuotion lämpötilan testaaminen
Aseta kätesi siihen paikkaan, mihin ruoka tulee. Laske hitaasti sekuntteja ja pidä kätesi niin kauan paikoillaan kuin voit:
Sekunnit - nuotion lämpötila
2 sekunttia - yli 240 astetta (C)
5-6 sekunttia - 200-240 astetta (C)
8-10 sekunttia - 160-200 astetta (C)
12-16 sekunttia - 120-160 astetta (C)
Olipas hieno paketti... tikkupulla kuulostaa kivalta ihan kokeiltavaksikin! Meilläkin tahtoo mökkireissuilla mennä tuohon makkara puoleen grillauksessa...heh...
VastaaPoistaHienon helmikuun teeman mukaisen olet kyllä saanut. Terrash leivän toteutusta
VastaaPoista( ja ohjetta )jään odottelemaan :)
Hauskoja hetkiä nuotiolle!
VastaaPoistaRuususuolaa voi käyttää ihan kuin suolaa, sen pitäisi olla terveellisempää kuin tavallinen suola. Värinsä se saa mineraaleista.
t.SLYsi
Enpäs ole kuullutkaan tuollaisesta nuotion lämpötilan testauksesta. Pitääkin joskus kokeilla. :D
VastaaPoistaMukavan runsas paketti sinulla. :)
No huh, mikä taulukko :D. Tänään tuli testattua juotoslämpötilaa pienellä polttimella ja ensimmäistä kertaa voin todeta, että viimeinkin sain juotospalan juoksemaan somasti saumoihin :)
VastaaPoistaHieno paketti ja ihania reseptejä.
VastaaPoistaTikkupullat on hyviä, tehtiin usein sillon kun opiskelin matkailun ohjelmapalveluiden tuottajaksi ja oltiin jossain eräretkellä. :) Muutenkin olet tosi mukavan paketin saanut! :)
VastaaPoistaKivan paketin olet saanut ! Mitähän leivot ?
VastaaPoistaHei vaan!
VastaaPoistaTulin heittämään sinua tällä haasteella, toivottavasti sinulla on aikaa ottaa se vastaan :)
Hieno paketti ja monta hyvän kuuloista reseptiä =)
VastaaPoistaKivan paketin olet saanut.
VastaaPoistaTosiaan tuo ruususuola on terveellisempää kuin tavallinen. Meillä tuota käytetään nykyisin koko ajan. Väritys on ihanan hempeän vaaleanpunainen. :)
Ihanan paketin olet saanut. Tykkään ihastella noita SLY:n paketteja ja sitä mitä kaikkea niistä taitavissa käsissä syntyykään! Sinulle on tunnustus blogissani, käyhän poimimassa pois =)
VastaaPoistaNäitä paketteja on mukava saada ja lähettää :). Ja tässäkin paketissa oli paljon uusia juttuja. Tikkupulliakin jo käytiin testailemassa, mutta osasin taikinalle tehdä jotain, etteivät onnistuneet..
VastaaPoistaLämpötilaa tuli testattua viikonloppuna :) Hyvä taulukko, kiitos kun jaoit sen!
VastaaPoistaKiva, kun julkaisit nuo "nuotion lämpötilan testaaminen" lämpötilat, niille oli viikonloppuna käyttöä :) Kiitos!
VastaaPoista