sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Jauheliha-riisipasteijat

Jauheliha-riisipasteijat
Ohje: Täältä

Jauheliha-riisipasteijat

Kermaviilivoitaikina
150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
  1. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhot ja sekoita jauhoseos pehmeän rasvan joukkoon.
  2. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele levyksi ja laita kelmulla peitettynä jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
Jauheliha-riisitäyte

200 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 ½ dl keitettyä riisiä
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
1- 1 1/2 dl ranskankermaa
  1. Ruskista jauheliha.Kun jauheliha on lähes valmista, lisää hienonnettu sipuli ja hauduta kypsäksi.
  2. Kuori ja hienonna kananmunat. 
  3. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, maista ja lisää suolaa ja muita mausteita tarvittaessa.
Nyyttien valmistaminen
Voiteluun: kananmunaa
  1. Kauli taikina ½ cm ohueksi neliön muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy 8 cm x 8 cm neliöiksi taikinapyörällä.
  2. Nosta reilu ruokalusikallinen täytettä kunkin pohjan päälle. Nosta kulmat keskelle ja nipistä ne tiukasti kiinni. Jos kulmat eivät tahdo pysyä kiinni, voit kostuttaa niitä hieman vedellä.
  3. Laita pasteijat pellille ja voitele kananmunalla. Voit ripotella päälle unikonsiemeniä, jos haluat.
  4. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pasteijat ovat saanet hieman väriä.
---------------
 
Minun teki mieli ruveta jotain tekemään lauantai-iltana, kun tiesin, että anoppi on tulossa meille kyläilemään, että olisi tarjota muutakin kuin pullaa ja olen kuitenkin usein miettinyt näiden tekoa. Minun pasteijat eivät ole kyllä näöllä pilattuja, mutta että ne ovat hyviä! Varsinkin lämpiminä.
Täytteeseen kyllä mausteita laitettiin oman maun mukaan ja jääkaapista sattui löytymään myös chilimaustetta. 
Makuhan se ratkaisee, joten ovat hyviä! Tyttäret olisivat syöneet kaiken kerralla ja se kertookin jotain, jos meidän nirsoille tytöille kelpaa. Varsinkin, jos on käytetty sipulia.
 
Itse kermaviili-voitaikinan ja täytteen teko oli nopeaa ja helppoa, mutta minusta isoin näpertely meni noihin itse pasteijoiden tekoon.
 
---------------
 

 

2 kommenttia: