Minun yhdeksi suosikkiblogiksi on noussut tällä hetkellä Marian pieni leipomo, josta tämän ohjeen näin. Tosin Pinterest:issä pyörin päivittäin ihastelemassa erilaisia juttuja ja näihinkin keksiohjeisiin, missä on käytetty maapähkinävoita, niin olen törmännyt.
Mutta enhän minä voi mitään kokeilla ennen kuin näen sen jonkun toisen tekemänä :D.
Ohje löytyy suomennettuna siis Marian blogista: Täältä.
Alkuperäinen ohje: Täältä
Peanut Butter Chocolate Chip Cookie Recipe
Ingredients:
- 1/2 cup butter, softened
- 1/2 cup peanut butter
- 1/2 cup granulated sugar
- 1/2 cup packed brown sugar or 1/4 cup honey
- 1/2 teaspoon baking soda
- 1/2 teaspoon baking powder
- 1 egg
- 1/2 teaspoon vanilla
- 1 1/4 cups all-purpose flour
- 1/2 to 1 tablespoon milk (add this at the very end just to make dough smooth and creamy)
- 1/2 to 1 cup semi-chocolate chips (depending on your preferred chocolate needs)
Directions:
1. In a large mixing bowl beat butter and peanut
butter with an electric mixer on medium to high speed for 30 seconds.
Add the granulated sugar, brown sugar, baking soda, and baking powder.
Beat until combined, scraping sides of bowl occasionally. Beat in the
egg and vanilla until combined. Beat in as much of the flour as you can
with the mixer. Stir in any remaining flour. Add
milk (from 1/2 Tablespoon to 1 Tablespoon just enough to make the dough
moist and creamy. Add chocolate chips and mix till just incorporated. If necessary, cover and chill dough about 1 hour or until easy to handle.
2. Preheat oven to 375 degrees F. Drop
cookies by scooping them out of the bowl with a spoon dropping them in
small balls onto your greased cookie sheets (instead of rolling them into balls and sugar and then pressing with a fork). Bake for 7 to 9 minutes or until bottoms are light brown. Transfer to a wire rack and let cool. Makes about 36 cookies.
------------------------------
Minä käytin sokereina ihan tavallista sokeria ja ruokokidesokeria. Suklaana käytin Marianne-cruch -pussin.
Minun keksit eivät kyllä näytä yhtään siltä, miltä näyttävät alkuperäisessä ohjeessa tai sitten Marian tekeminä.
Hyviä näistä tuli kuitenkin. Sattui maapähkinävoipurkki löytymään jääkaapista, kun isäntä halusi joskus sellaisen saada, että sai maistaa miltä maistuu. Minä sain tehtyä 37 keksiä. Tein ruokalusikka -mittalusikalla. Tekikö sitten se sen, että näistä tuli näin littanoita vai mikä? Vai se, että vein parvekkeelle jäähtymään.
Tämän näköisiä ennen kuin laitoin uuniin.
Ihana Heidi :) Mukavaa että löydät blogistani kokeiltavaa.
VastaaPoistaSinun tekemät keksit näyttävät herkullisilta. Luulisin että littanuuteen vaikuttaa ainakin se minkä kokoisia nökäreitä teit. Itse tein tosiaan jäätelökauhalle eli on tuplat isompi kuin lusikka, siksi eivät uunissa ehtineet litistyä. Tykkään enempi littanoista, eli nämä sun näyttää minusta täydellisiltä.
Herkullisilta näyttävät, samoin nuo pasteijat tuossa edellisessä postauksessa.
VastaaPoistat.22SLYsi
Näyttävät herkullisilta.
VastaaPoistaMaria: Sinä ihana! <3 Kiitos!
VastaaPoistaSly: Nämä kaikki on jo syöty. Neidit saivat yhden syötyä, niin kohta olivat jo toista pyytämässä :D
enkulin käsityöt: Kiitos! <3
Delicious, but dangerous. :(
VastaaPoista