keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Pekoni-juustomuffinit

Pekoni-juustomuffinit


 2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
0.5 dl öljyä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
½ pkt Amerikan pekonia
ripaus suolaa ja pippurirouhetta

Leikkaa pekonit pienemmiksi paloiksi ja paista pannulla puoli rapeiksi. Sekoita munat ja kerma, lisää kuivat aineet tasaiseksi taikinaksi. Mausta, lisää juustoraaste ja puoli rapeiksi paistetut pekonin palaset.
Sekoita taikina hyvin ja annostele muffinssivuokiin.
Paista uunin keskitasolla 175-200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Tai kunnes muffinit ovat kauniin värisiä.

----------------

Iltapalaksi tein näitä muffinsseja. Ennakkoluuloja oli, koska en tykkää pekonista. Tai aikaisemmin, kun on ollut pekonia tarjolla, niin ei ole maistunut. Nämä olivat yllättävän hyviä. Odotukset ylittyivät siis. Syötiin, kun olivat vielä lämpimiä ja ajateltiin, että olisivatkohan olleet vielä parempia, kun olisimme antaneet jäähtyä kokonaan. Pekonia olisi saanut myös olla enemmän. Laitoin 60g.

Ainoa, että öljyä minä en laittanut mihinkään.. Eli olisiko se tullut tuohon taikinaan XD. Mutta parempaa taisi olla. Olisi saanut olla enemmänkin.

Hyviä suolaisia tarjottavia!

Kiitos sly-parilleni ohjeesta.

14 kommenttia:

  1. Heitäppä mullekkin muutama iltapalaksi ;) kuulostaa todella hyviltä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja olivat todella hyviä :).
      Taikinasta tuli 10 kpl, joten kaikki meni :D

      Poista
  2. Nämä suolaiset muffinit ovat ihana idea...tekisinköhän nopsasti isänpäiväaamuna!? Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
  3. Maistuisi meilläkin -suolaiset muffinit on hyvää vaihtelua kun aina tulee makeita tehtyä! Nami!

    VastaaPoista
  4. Hyvä,että maistuivat! Itse tykkään välillä tehdä suolaisia versioita muffineista kun ne suht helppoja ja nopeita tehdä. Jotusen mietteistä tuli itsellekin mieleen, että tulevana su aamuna näitä voisi tosiaan tehdä ;)

    Hyvää loppuviikkoa!
    T: Sly:si

    VastaaPoista
  5. Kieltämättä oli mukavaa kokeilla suolaista leivottavaa välillä :). Kun yleensä tulee vain sitä makeaa tehtyä :).

    VastaaPoista
  6. Suolaiset muffinsssit ovat välillä hyvä aamupalakorvike!

    Herkullisen näköisiä! Pitääpä kokeilla tuota ohjetta.

    VastaaPoista
  7. Hyvä idea tuo suolainen muffissi ja helppo leivottava !
    Minulle ei ole muuten slyt lähetelleet reseptejä aineosilla, jotka olen listannut kyselyyn. Mutta varmasti kokeilisin niitäkin .

    VastaaPoista
  8. Mäkin välttelen pekonia melko pitkälle, joskus yläasteel tehtiin englantilainen aamiainen ja sen jälkeen en oo pekonia syönyt... Mutta ehkä uskaltaudun näitä kokeilemaan. :)

    Suolaiset muffinsit on hyviä, itsehän kans tein tässä joku aamu, kun ipana huutaa heti herättyyä, et "muhvinsia!" :D Eikä aamupalaks oikeen viiti tehä makeita, onneks oli kinkkumuffinsien ohje ja kinkkukuutioita kaapissa. :)

    VastaaPoista
  9. Kuulostaapa hyvältä! Yleensä tulee tehtyä niitä makeita muffinsseja, mutta tällainen suolainen versio on kivaa vaihtelua... Täytynee ottaa ohje ylös! :)

    VastaaPoista
  10. sen verran hyvältä nuo näytti, että mun vaan oli pakko leipoa tänään.. Ei mulla mitään pekonia ollut kaapissa enkä jaksanut lähteen etsiin kaupastakaan niin pekonin virkaa täytti sitten eilen paistettu naudan sisäpaisti ohuen ohueksi murusiksi paloiteltuna.. Ihan hyvin toimi! Kiitos ohjeen jakamisesta jälleen kerran!

    VastaaPoista
  11. Kuulostaapa hyvältä, mä taas rrrrakastan pekonia, näitä täytyy kyllä kokeilla..

    VastaaPoista