sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Valkosuklaamuffinsseja ja kääretorttua


Valkosuklaamuffinssit


Ainesosat:

50 g voita
3 munaa
2 dl hienoa sokeria
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g suklaarouhetta tai 4 dl marjoja (esim. vadelmia tai mustikoita)

Kuorrutus:

Tomusokeria
Marjoja tai nonparelleja

Valmistus:

Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Laita paperimuotit pellille tai voitele muffinssivuoka kevyesti. Sulata voi. Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja lisää maito sekä voi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne taikinaan.

Lisää tässä vaiheessa suklaa, marjat, hedelmät, karkit.. 
Vain mielikuvitus on rajana!

Levitä taikina nokareina muotteihin. Paista isoja muffinsseja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai keskikokoisia noin 12 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutusta.

----------------

Tällaiset muffinssit paistoin pikaisesti perjantaina. Ilman mitään koristeluja olivat todella hyviä. Tein kaksinkertaisen annoksen, joten muffinsseja sain laittaa myös pakkaseen. Muffinsseissa käytin sly19-paketista saatua suklaata ja muffinssivuokia. Muffinssivuokien kannessa luki, että maksimi lämpötila 220 asteessa, mutta eipä ne mennyt miksikään. 

-----------------------

Eilen oli sitten mm. Emman & Milkan nimpparit, joten iltapalalle piti saada tehtyä jotain pikaisesti. Päätin kokeilla, että miten onnistuu ihan peruskääretorttu. Taikinasta tuli ihanan kuohkea ja muutenkin maukasta. Välissä mansikkahilloa. Ulkonäöllähän ei näissä minun leivonnaisissa koskaan juhlita, mutta maku ratkaisee. Kannattaako pyörittää rullalle vasta sitten, kun pohja on jäähtynyt vai miten, kun lohkeilee?


-----------------

Täällä kärsitään edelleen flunssasta. En käsitä, miten voi koivunsiitepöly tehdä tällaisen olotilan. Yskä, kurkkukipu, silmät & nenä vuotaa. Väsyttää ja voimat poissa. Jospa tämä tästä, koska kuukauden lopussa pitäisi pari päivää käydä töissä..

7 kommenttia:

  1. Mitä herkkuja...nam

    Koivu on kamala ystävä :( Ja tekee olosta melkein sietämättömän. Meillä ollaan samassa jamassa täällä koko porukka :(

    Voimia, se menee ohi kyllä...

    VastaaPoista
  2. Tulipas ihanan näköisiä muffinseja!

    Täälläkin yksi allerginen koivulle ja just aloin laskea että muutamaan vuoteen ei oo mitään lääkkeitä tarvinnut mutta tänä vuonna lääkkeen kulutus ollu jotain hurjaa. Nenäliinoja mennyt myös paketti kaupalla. Eiköhän se tästä pikkuhiljaa ala helpottamaan. Pian taas "nähdään" paketin muodossa :) Hyvää kesän jatkoa siitepölyistä huolimatta toivottelee SLY:si :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näkösiä muffineja, kääretorttua pitäis itsekkin alkaa nyt tekee.. :)

    VastaaPoista
  4. Täällä myös kohtalotoveri allergiaoireissa -mä olen vielä siitä hassu etten voi pitää kotona mitään koivuhuonekaluja kun olen allerginen ihan sille puulle :D
    Mutta onneksi Suomen kesä on lyhyt, pian tästä päästään.. ;D (no ei, muuten on ihana että on kesä mutta allergioista olisi kiva päästä!)
    Herkullisia muffinsseja! Ja kääretorttua -itse taidan yleensä kääriä sen jäähtyneenä, varsinkin kun useimmiten väliin pitää saada myös kermaa ja sehän sulaa jos on lämmin pohja.. Vaikka onhan nuo saattaneet repeillä siltikin, mut maku ratkaisee! ;)

    VastaaPoista
  5. Varmasti hyviä muffinsseja... itse teen paljon muffinsseja, isoja ja pieniä :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille kommenteista.
    Näistä on tullut mun suosikki. Varmaan tuon suklaan takia :D.

    Muffinssit on niin helppoja ja nopeita!

    VastaaPoista
  7. No jopas nyt jotakin! En näköjään sitten ole yksin tämän allergiani kanssa. Kyllä, olen koivuallergikko. Ei, en ole allerginen itse puulle, vaan siitepölylle. Jaksamista! Se on taas kohta edessä se kamaluus. Antihistamiini on ystävä.

    VastaaPoista