Ystäväni Pia leipoi ihania Brownies-leivoksia. Pitihän niitä itsekin eilen kokeilla. Ensi viikolla kokeilen uudelleen ja teen hieman erilailla. Tällä kertaa sekoitin suklaataikinan ja tuorejuustokerroksen ronskilla kädellä sekaisin. Todella hyviä tuli ja näin sitä löytää monia hyviä ohjeita toisilta ja haluaa niitä myös kokeilla itse.
Brownies (25-30 palaa)
Suklaataikina
300g leivontasuklaata
200g margariinia
2dl sokeria
4 kananmunaa
3,5dl erikoivehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
300g leivontasuklaata
200g margariinia
2dl sokeria
4 kananmunaa
3,5dl erikoivehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Tuorejuustokerros
300g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2 kananmunaa
2rkl vehnäjauhoja
300g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2 kananmunaa
2rkl vehnäjauhoja
Voiteluun 1rkl margariinia
Koristeeksi 50g valkoista leivontasuklaata
Voitele kulmikas (n. 20cm-30cm) kakkuvuoka. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-margariinisula.
Yhdistä jauhot, vanijasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan. Kaada
taikina vuokaan.
Valmista tuorejuusto kerros.
Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee haarukalla
aaltoja taikinaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat
kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan.
Paista kakku
175-asteisen uunin keskitasolla 35-40 minuuttia.
Kakku saa jäädä sisältä
pehmeän kosteaksi.
Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa se pieiksi ruuduiksi. Halutessasi voit koristella rouhitulla valkosuklaalla.
----------------------------
Tänään tein pitkästä aikaa korvapuusteja.
-----------------------------------------------
Muistin myös, että Emman synttäreille tein Minttusuklaa-juustokakun. (pinnassa pieniä vesitippoja, mitkä tuli, kun kelmun otin pois)
Tämä on myös todella hyvää!
-----------------------------------------------
Ja vielä on aikaa osallistua Kesäkassi 2012 -vaihtoon!
Nuo sun on paljon kivemman näköisiä. Ens kerralla minäkin sekoittelen ronskimmalla kädellä. :D
VastaaPoistaKylläpä osaa olla herkun näköisiä leivoksia...Heti herahti vesi kielelle :)
VastaaPoistaNam. onpa herkullisen näköisiäleivoksia!
VastaaPoistaHyvältä näyttää leivonnaiset ja reseptejä on aina kiva saada ja kierrättää :)
VastaaPoistaPia: :)
VastaaPoistaNelliL: Kiitos!
Neule-Kirppu: Kiitos!
Meke: Kiitos!