sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

SLY-leivontaa - Kaneli-kardemummakakku

Kaneli-kardemummakakku (sydämellä leivottu)

Tämän ohjeen testailin eka ja minun kakkuni on paljon-paljon vaaleampi kuin ohjeessa. Tosin ei noin vaalea, mitä kuva antaa ymmärtää. Auringonpaiste, mikä valaisee.

1 iso kakku
150 g voita
3 munaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl kardemummaa
1 rkl kanelia
1 rkl leivinjauhetta
2.5 dl maitoa

TEE NÄIN

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2.5 litran kakkuvuoka.
2. Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita jauhot, kardemumma, kaneli ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokeri -vaahtoon. Lisää sitten taikinaan voisula ja vasta viimeiseksi maito.
5. Paista kakkua uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Varmista puutikulla, että kakku on kypsä.

----------------------
Todella maukas kuivakakku. Seuraavalla kerralla laitan kanelia ja kardemummaa hieman enemmän kuin mitä ohjeessa. Ohje siis löytyy Leivotaan-lehdestä helmi-maaliskuu.
---------------------

1 kommentti:

  1. Ihana vuoka, mutta ihanampi tuo kakkusi !

    Iloista Pääsiäistä ja 'Vauvalle' terveisiä :D !

    VastaaPoista