lauantai 29. joulukuuta 2012

Jouluinen Royal -kääretorttu

Joulu tuli ja meni yhtä nopeasti, mitä tulikin.
Saimme SLY-ringissä suklaisen lisätehtävän royal:ilta. Meidän piti/pitää tehdä tähtikokin ja Royal-chefin Juha Parviaisen laatiman reseptin suklainen kääretorttu.
Olihan se mukavaa, kun postin mukana eka tuli Royal:in maistiaiset uusista suklaista. Olivat hyviä! Seuraavana tulikin sitten tarvikkeet itse kääretorttuun. 11 kpl:ta suklaapatukoita, hih.
Minun piti jo jouluksi kyseinen torttu tehdä, mutta aika ja voimat eivät riittäneet ja sitten alkoi meillä myllätä vatsatauti kuumeen kera. Tänään päätin itsestäni sen verran voimia löytää, että saan annetussa ajassa kääretortun valmistaa (1.1.2013 pitää olla tehty).

Ohje on helppo, mutta eihän tällaiselle ummikolle mikään helppo ole helppoa! Ohjeessa neuvotaan käärimään pohja pyyhkeen avulla rullalla ja antaa jäähtyä.. Minulla pohja tarttui pyyhkeeseen ensinnäkin kiinni.. Joten olen iloinen, että pinnalle tuli kuorrute!


Torttupohja


4 kananmunaa
1.5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoa
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa ensin munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä ohut kerros taikinaa leivinpaperille ja paista uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia. Kääri lämmin pohja pyyhkeen avulla rullalle ja anna jäähtyä.

Royal-maitosuklaa-tuorejuustotäyte


80 g voita
3.5 dl tomusokeria
3 Royal maitosuklaapatukkaa
3 rkl kaakaojauhetta
120 g maustamatonta tuorejuustoa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon sulatettu maitosuklaa, kaakaojauhe ja tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi ja pidä huoneenlämmössä.

Suklaakuorrutus


8 Royal tummasuklaapatukkaa
2 dl kermaa
(Royal suklaapaloja ja vadelmia koristeluun)

Kiehauta kerma ja kaada paloitellun Royal-suklaan päälle. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi.

KÄÄRETORTUN KOKOAMINEN


Avaa kääretortturulla, levitä täyte pohjalle ja kääri rulla takaisin kääretortun muotoon. Tasoita rullan päät veitsellä ja levitä kuorrutus rullan päälle. Koristeeksi voit suklaakuorrutteeseen tehdä haarukalla hauskoja kuvioita. Tämän jälkeen voit laittaa kääretortun päälle harkon muotoisia Royal-suklaapaloja, herkullisia vadelmia ja lopuksi Royal-suklaasta raastettua suklaaraastetta.

-----------------------

Vielä en ole maistanut miltä maistuu, mutta ainakin leikatut tortun päät, niin ne maistuivat ainakin hyvältä. Tämän vien huomenna isälle myöhästyneeksi synttärilahjaksi.

Tässä muuten myös käytin sly-parilta saatua koristeraappaa :D.

-------------

Ja minulta on tilattu kaksi kakkuakin tässä.. IIK!!!

6 kommenttia:

  1. Hienosti suoriuduit - kaunis makeus on syntynyt !

    Kaikkea hauskaa loppuvaan vuoteen ja onnekasta uutta alkaavaa vuotta 2013!
    Terveisiä isoksi kasvaneelle 'vauvalle' :D - tuo kuva saa yhä edelleen hymyn syntymään!

    VastaaPoista
  2. Hienon näköinen kääris täälläkin =)

    Oikein Hyvää Uutta Vuotta!!!

    VastaaPoista
  3. Pyyhejuttu oli vähän erilainen mihin on totuttu, hyvin olet suoriutunut :)

    VastaaPoista
  4. Upealta näyttää tämä kääretorttu.

    Hyvää uutta vuotta teidän perheelle ja kiitos mukavasta kakkuiluseurasta :)

    VastaaPoista
  5. Hieno on sinunkin kääretorttu! Minulle myös oli se "pyyheosio" aivan uutta.... :)

    Hyvää alkanutta vuotta sinulle ja perheellesi! Kohta jo postiakin saan sinulle laittaa ;)

    -Sly:si

    VastaaPoista