Minä tykkään eniten Dallaspullista. Se on se täyte, joka vie mennessään. Yleensä tulee kerran viikossa satsi niitä tehtyä. Tässä on tullut pidettyä muutaman viikon tauko, koska huomasin ennen joulua, että pakkasesta löytyy aika monta pussia dallaspullia ja korvapuusteja o_O. Ajattelin, että on ehkä parempi syödä ne ensiksi pois ennen kuin rupeaa tekemään lisää. Raparperipiirakkaakin vielä löytyy.
Dallaspullien ohjeen olen löytänyt kotikokki.net:istä. Ja jokainenhan osaa itse tehdä pullataikinan, josta itse pitää.
Taikina:
5dl maitoa (itse teen veteen)
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
1,5 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 kananmuna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
Täyte:
100 g margariinia
2 kananmunaa
1 tlk maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 pss Ekströms-vaniljakastikejauhetta
(2 dl pähkinärouhetta/mantelirouhe)
Valmista pullataikina:
Sulata voi.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita,
kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon. Sekoita hiivamaitoon sokeri,
kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon n. 11 dl jauhoja pienissä
erissä ensin puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten. Lisää
taikinaan sitten voisula ja tämän jälkeen loput jauhot.
Anna kohota noin puoli tuntia.
Täyte:
Hiero pehmeä margariini sokereiden kanssa. Lisää muna, rahka ja
pähkinärouhe.
ÄLÄ LISÄÄ vaniljakastikejauhetta vielä! (Muuten täyte
jämähtää.)
Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä ja kaulitse siitä
suuri levy. Nyt voit lisätä vaniljakastikejauheen täytteeseen. Levitä
täyte tasaisesti levylle ja rullaa. Leikkaa terävällä veitsellä noin 35
pullaksi. Kohota vielä hyvin. Voitele kananmunalla ja ripottele
raesokeria pinnalle.
Paista 225 asteen lämmössä kauniin vaaleanruskeiksi.
Nam, hyvää pullaa. Minä myös pidän Dallaspullista, olen tehnyt hieman erilaisen täytteen. Pitää kokeilla joskus tuolla täytteellä.
VastaaPoistaPääsin jo yhdessä blogissa pullan makuun ja se vain vahvistuu :D Oiskohan meilllä pullaperjantai, pitäis vaan saada itsensä ylös koneelta ja aloittaa siivoamisella :)
VastaaPoistaIloista perjantaita!
Neule-Kirppu: Juu on hyviä :P. Tätä ohjetta en uskalla vaihtaa, kun on hyväksi todettu.
VastaaPoistaHannele: Eikun vain taikina kohoamaan ja sen jälkeen siivousta :). Nämä on ainakin nopeat tehdä. Ei mene kauaa. Ja on suussa sulavaa. Itse tykkään enemmän ilman pähkinöitä.
Dallaspullista minäkin tykkään eniten...nam :)
VastaaPoistaNe on tosiaan aivan ihanii :)
PoistaI can't eat those. The egg factor, you see.
VastaaPoista