Minä olen todellakin aloittelija ompeluiden suhteen, tähän asti on tullut eniten neulottua ja virkattua. Nyt tahtoisin kuitenkin palauttaa mieleeni ompelun jalon taidon, mutta enhän mie taida mittään osata tehdä.
Ohje: suuri käsityö -lehdestä 7/2011. Pyykkipoikapussi
Haluan itselleni tehdä kyseisen pyykkipoikapussin Kietaisu-mekko mallin mukaan, mutta kohta, jota en ymmärrä.. On tämä:
Alussa neuvotaan:
Leikkaa kaksinkertaisesta kankaasta pussiosa 1X ja yksinkertaisesta kankaasta kietaisu ja alavara molemmat 1x . ELI alavara mitä? mallissa on katkoviivoin merkitty alavara.. Mutta en mä hoksaa, että tarkoitetaanko sillä tuota katkoviivojen välistä osaa vai mitä?
Ja sitten, ompele ukon reunat, niin sehän on tuo kolmioaukko, johon ompelen päärmeen tai siis miksikä sitä sanotaan, kun 1-2 cm käännän nurjalle ja ompelen kiinni..
Mitä useammin minä ohjetta luen läpi, niin sitä monimutkaiseksi koko homma menee. Kun kohta 1. ommellaan samallalailla kuin tuossa housut pyykkipoikapussissa kohta 1. niin, siinähän on jo monta eri juttua, jotka pitää tehdä.. APUA!
Ja housut pyykkipoikapussin kohta 1:
Aseta alavara pussikappaleelle oikeat puolet vastakkain. Ompele aukon reunat. Tee aukileikkauksia saumanvaraan, käännä alavara norjalle. Harsi alavara kappaleen ylä- ja alareunan saumanvaroihin.
--------------------
Eniten mua hämää tuo alavara, että mitä sillä tarkoitetaan.
Alavara, se on niin ku tuon suuaukon sisäkappale. Jos nyt oikein ymmärsin, en tiedä mihin tuon lehteni olen lykännyt, että olisin voinut tarkemmin katsoa koko ohjetta. Mutta yleensä alavara on, esim jossain mekon kauluksessa tms kappale joka sitten ommellaan siihen reunaan niin, että oikeat puolet on vastakkain ja sitten se alavara käännetään nurjalle ja ommel jää siihen kauluksen reunaan sinne nurjalle niiden kahden kappaleen väliin. Aukileikkauksia pitää tietysti tehdä saumavaraan ensin, ettei se aukon reuna sitten ala kiristeleen tämän käännön jälkeen. Kun alavara on käännetty sinne nurjalle, näkyy oikea puoli kankaasta sen alavaran osuudelta myös päälle (tai siis tietysti sisäpuolelle) ja mitään taitetta ei tarvitse siihen reunaan enää ommella. Viimeiseksi se alavara käsketään ommella sinne nurjalle puolelle niihin muiden kappaleiden saumoihin kiinni, että pysyy siellä, eli ommellaan sen kappaleen noista ulommista reunoista sinne minne se nyt ulottuu kun on nurjalle käännettynä.
VastaaPoistaEn tiedä auttoiko tämä nyt mitään, mutta yritetään lisää, jos tästä ei vielä ollut apua. Etsin sen lehdenkin jostain käsiini (minne lie sen laitoin taas hyvään jemmaan)
Nyt vasta löysin blogiisi. Lukijalistauksesta aukenevassa kohdassa ei ollut linkkiä tänne, mutta kommentoidessasi, niin siitä nimimerkistä avautuvasta ikkunasta löytyi.
VastaaPoistaPitkät pätkät selostin applikointia tuonne blogimme uusimpaan tekstiin jatkoksi, kun en vielä tänne osannut tulla. Kokeile ihmeessä applikointia, koukuttavaa puuhaa!
Ja nyt tutustun seuraavaksi blogiisi.
RyytimaanMinna: Ohjeistuksesi avasi kummasti solmua minun aivoissa ;). Sitä pitää vain saada pidempi teksti, niin auttaa jo kummasti. Ainakin luulisin, mutta kun rupean pyykkipoikapussia tekemään ja taas tökkää, niin otan sinuun yhteyttä.
VastaaPoistaHatatuu: Voi ei, kun menit sanomaan Koukuttavaa puuhaa ;)