maanantai 13. elokuuta 2012

SLY 20 - Elokuu on täällä tänään

Eilen (13.8.2012) kävin hakemassa huippu ihanan paketin, minkä kruunasi käsin kirjoitettu kirje.

KIITOS KIITOS KIITOS Sly:ni!

  • Pakastusrasioita
  • Kakkukiille-pussi
  • Tähtitorttu (paras maku!)
  • Kanelitankoja (uusi juttu minulle)
  • Tartalettivuokia (uusi juttu)
  • Hillosokeria
  • Elokuun reseptikortit
  • Käsinkirjoitettu kirje

Siis aivan huippu paketti. Reseptikorteissa ohjeet mm. Tartaletit (näitäkin testataan), raparperi-riisipuuro,  (tätä kokeilen kyllä), mansikka-raparperihillo (tämän teen) ja jos raparperia tulisi vielä lisää, niin kokeilen: raparperi-kanelihilloakin.

Tänään (14.8.2012) käytiin mökillä. Poimin tyttöjen kanssa 10L punaviinimarjoja ja edelleen jäi pensaisiin marjoja. Keräsin myös hieman iltapalaksi mustaviinimarjoja. Samalla piti mukaan napata raparperitkin, mutta unohdin :'(.
Tämä meidän "mökki" on ns. isännän mummola. Mummo muutti kaupunkiin ukin kuoltua, joten nyt on ns. mökkikäytössä. Ei ole rantaa eikä mitään, mutta lapsilla pihaa temmeltää <3. Ihana rauha ja hiljaisuus. Vaihtelua, kun saavat trampoliinilla pomppia, paistaa makkaraa/lihapullia nuotiolla (eniten talvisin, kesällä grillissä), kastella kukkia, kantaa puita ja käydään silloin tällöin saunomassa. On se puusauna vain niin ihana.

Eilen tosiaan tein kakkupohjan, mikä oli tarkoitus tyttöjen nukkuessa myös täyttää, mutta pohja jäi vuokaan kiinni, joten kakkupohjan tein uudelleen sitten tänään, kun eka kävin neidit saattamassa koulutielle. Ja täytin, minkä jälkeen jääkaappiin hyytymään. Koristelen huomenna tyttöjen ollessa koulussa, niin jospa huomenna olisi sitten kakkua tarjolla, kun tuleevat kotio ;).  On varmaan taas 'Heidin erikoinen' tarjolla. Minun koristelut, kun on mitä on.

Ja tein kakun väliin ihan itse hillon, mikä sai minut innostumaan säilönnästä. Tarkoitus olisi tehdä valkosipulisia etikkakurkkuja. En sitten tiedä kuka niitä syö, mutta pakko kokeilla. Ja sitten ajattelin mehustaa keräämäni punaviinimarjat + pakkasesta löytyvät marjat.

-----------------

Mutta takaisin itse kuukauden pakettiin. Kirjeessä kysyttiin, että tykkääkö tytöt osallistua leivontapuuhiin? Enemmän ehkä ruoanlaittoon, kuin leivontaan, kun haluan itse siihen keskittyä. Pullia tekeevät kyllä. Ja pipareiden teon olen jättänyt likkojen harteille. Kesäkeittoa, kun tein viime viikolla, niin esikoinen pilkkoi sipulit, porkkanat, herneet otti kuorista ja kukkakaaleista teki pieniä kukkia. Eli oikeastaan voisi sanoa, että esikoinen teki kesäkeiton.
Tämä kesä ollaan vietetty kotosalla. Kesälomamatka oli tarkoitus viime lauantaina tehdä, mutta se peruuntui sattuneista syistä.
Ja ei täällä kaupungissa pahemmin ilmassa eroavaisuuksia ole huomannut, kun syksy saapuu. Täällä tällä hetkellä aika lämmintä +20. Olisi kesä saanut olla vielä lämpimämpää.
Ja tosiaan, tuo omena-kaneli -hillo. Se on huippua! Viime talven tortut täytin kyseisellä hillolla ja mitään muuta en enää käytä :D. Siitä tuli minun suosikkini.

Täällä yritän synttäritarjottavia kovasti miettiä, mutta niin paljon ideoita, että katsoo, mitä päätän tehdä. Ennätän ja jaksan..

Ja miten hienon Kissa-tarran olit laittanut! Todellakin kuin meidän toinen katti: Jummi :).

Mutta nyt katsoo ohjelmia.

Kiitos paketista!

13 kommenttia:

  1. Paljon onnea teidän pikkuisille koulutielle :)!

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla että paketti oli onnistunut ja tuotti iloa. :)
    T: Salainen LeivontaYstäväsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli onnistunut :). Kiitos vielä kerran.

      Poista
  3. Paketti ollut tosi hyvin teeman mukainen kuten ohjeetkin... Ihania nuo tartalet-vuoat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli :). Ja vuoat on tosiaan ihania. veikeitä.

      Poista
  4. Ihana paketti! Onko tuo kakkukiille liivatteen tyylistä? En ole ennen tuollaista huomannut kaupassakaan, voisi olla aika kätevää liivatteen sijasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkukiilteen aineksissa on sokeria, hyytelöimisaineet (karrageeni), johanneksenleipäpuujauhe), stabilointiaineet (kaliumsitraatti, kaliumkloridi).

      Ja helppo valmistaa: Pussin sisältö kulhoon. Keittää 2.5dl vettä ja sitten sekoittaa aineet vispilällä noin 30 sekunttia. Ja sitten levittää kakulle :)

      Poista
  5. Hieno teemapaketti josta saa vaikka mitä kivaa - 'teeman' jälkeenkin!

    VastaaPoista
  6. Tosi kivan paketin olet kyllä saannut!!!

    VastaaPoista
  7. Kiitos <3. Paketti on ihana ja kaikki tuli tarpeeseen.

    VastaaPoista
  8. Raparperi-riisipuuro kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista