maanantai 5. maaliskuuta 2012

Päärynä-valkosuklaamuffinssit

Lauantaina sain aikaiseksi tehdä SLY-parin lähettämää ohjetta. Piti jo monena iltana viime viikolla tehdä, mutta ylivoimainen väsymys on vienyt voimat.

Mandariini-Valkosuklaa ja/tai päärynä-chilimuffinit

Pohja:
3,5 dl jauhoja
2dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl päärynämehua
2 munaa

100 g sulaa voita tai margariinia tai sellaista valmiiksi juoksevaa
1 säilyketölkki (ilman lientä) mandariinilohkoja tai päärynöitä (pilko päärynät)
valkosuklaata paloina puoli levyä tai 1-2 pestyä chiliä pilkottuna (poista siemenet)

OHJE:

Sekoita kuivat aineet, lisää muut joukkoon, viimeisenä hedelmä + valkosuklaa/chili. Jaa vuokiin (tulee 10-12 kpl) ja paista 200 asteessa 15-20 min alatasolla.

Minä laitoin kokonaisen valkosuklaalevyn, mitä löytyy kuivaelintarvikehyllystä.. En niin tarkkaan ohjetta lukenut ;). Ei tullut liian imelää (ainakaan minun mielestä) ja päärynä toi ihanan maun muffinssiin. Seuraavaksi olisi tarkoitus kokeilla päärynä-chili yhdistelmä. Viimeisenä kokeilen mandariini+valkosuklaa -yhdistelmää.

Kuorrutus:

Ainesosat
2 dl tuorejuustoa
2 rkl Arla Ingman vispikermaa
1 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
Vihreää, pinkkiä, keltaista tai sinistä elintarvikeväriä

Valmistus
Sekoita kuorrutuksen ainesosat notkeaksi ja värjää
haluamallasi elintarvikevärillä. Levitä tai pursota kuorrutus
muffinssien päälle. 
Ohjeella kuorruttaa 12 muffinssia.



6 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää ja herkulle 'maistui' :D
    Väriä vaihtamalla uutta ilmettä ja taas maistuu !

    Pidän edelleen tuosta kuvasta :D - mutta nyt valtaa uteliaisuus, miltä veitikka näyttää
    nyt ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse pidän kuvasta kanssa ja en oikein keksi uutta kuvaa :). Tässä postauksessa Hinnistä tuorein kuva: http://reddragonknitting.blogspot.com/2012/03/taikapallo-vaihto-novita.html

      Poista